Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

HT PREMIJER LIGA Perinčić: Pobjeda je najvažnija

07.01.2021. 09:54


Novogodišnja premijera na domaćem terenu ispala je u konačnici sretna za košarkaše Zadra jer su s uspjehom apsolvirane Vrijednosnice Osijek s čim se stiglo do ukupno 12. pobjede iz 14 odigranih utakmica u HT Premijer ligi, no pored te činjenice sve ostalo što su prikazali igrači Ivana Perinčića u 40 minuta igre bilo je za potpuni zaborav.


Teška utakmica
Jako malo je nedostajalo da bodovi otputuju prema najvećem slavonskom gradu, a da se to i dogodilo ne bi uopće bilo nezasluženo jer je momčad koju je tek drugi put s klupe predvodio Zadranin Stipe Šarlija pokazala sportsku drskost i držala je na konopcima domaći sastav koji se uspio nekako razbuditi u samoj završnici, uhvativši praktički zadnji vlak na šest minusa (55:61), na pet minuta do kraja. Najveću muku je sigurno u cijeloj toj priči proživljavao strateg Zadra Ivan Perinčić koji je sve to još morao i gledati s klupe, a kako je utakmica odmicala morao je iz rukava vaditi neke danas već zaboravljene pedagoške metode, podižući ton kako bi pobudio motivaciju svojih igrača. I kad je već izgledalo da mu je sav taj pusti trud otišao u vjetar dobio je konačno reakciju igrača s kojom su u smiraju utakmice uspjeli natjerati žilave Osječane na kapitulaciju.
– Znao sam da će biti teška utakmica, u teškom smo rasporedu i igrači su bili neko vrijeme bez treninga. Mi kroz utakmice moramo tražiti svoju sportsku formu, inače to nije slučaj, sportsku formu inače dižeš kroz trening, ali nemamo toliko vremena u ovom gustom rasporedu. Nije bilo lako, čestitke igračima što se nisu predali, što su igrali do kraja i što su upisali pobjedu što je najvažnije. Sve što danas nije bilo dobro već sutra ćemo analizirati i pokušat ćemo to popraviti – nekako je i blag bio Perinčić po završetku umalo kobnog sraza s Osječanima, valjda se čovjek uspio malo smiriti kad je vidio da je glavni cilj ispunjen.


Loš dan
A o samoj izvedbi bi se sigurno dalo naširoko lamentirati, no u situaciji koja zadnje vrijeme vlada na Višnjiku teško je išta i zamjeriti igračima. Jer u cijelom tom košmaru s čestim samoizolacijama, neredovitim treninzima i ludim ritmom utakmica izuzetno je teško održavati budnost momčadi pa je stoga taj jedan »lošiji dan u uredu« koji je ipak na kraju začinjen pobjedom shvaćen kao nešto sasvim normalno. Zato tražiti »dlake u jajetu« poput 18 izgubljenih lopti, 12 dopuštenih napadačkih skokova Osijeka, ili tek tri pogođene trice iz 16 pokušaja je potpuno besmisleno, iako se s tim stručni stožer kluba s Višnjika treba pod hitno pozabaviti ako misle održati dosad teško stečenu trenutačnu startnu jedinicu u hrvatskom prvenstvu.