Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Maksan: Nastavljamo raditi pod imenom HSP AS-a

07.01.2021. 14:28


Još jedna zadarska stranka priprema se za lokalne izbore. Riječ je o HSP-u Ante Starčevića koji je, zbog velikih dugova, završio u stečaju. Njegov dopredsjednik Ante Žoni Maksan kaže kako je stranka izišla iz stečajnog postupka, podmirila dugovanja te će zasigurno i izići na lokalne izbore.
No, dodatni udarac starčevićancima ovih je dana odlazak njihova predsjednika Hrvoje Ničea u HSP-e te Maksan sada, kao njegov zamjenik na nacionalnoj razini, koordinira strankom. Iako im se članstvo zbog neaktivnosti rasulo, Maksan uvjerava kako i dalje imaju svoju bazu te će se pripremiti za izbore u svibnju:
– HSP Ante Starčevića nastavlja dalje raditi pod svojim imenom, riješili smo sve što je bilo potrebno za nastavak rada i sada smo stabilni. Rukovodstvo ostaje isto na svim razinama, od nacionalne do lokalne, a ja trenutačno vodim stranku jer je dosadašnji predsjednik otišao u HSP, kaže Maksan.
Na pitanje kada će pak biti izbori u stranci, odnosno hoće li ih provesti prije lokalnih, odgovara kako to još ne znaju:
– Ovisit će to o epidemiološkoj situaciji, cilj nam je sastaviti kompletno predsjedništvo i izići na izbore, najavljuje Maksan.
Naime, HSP Ante Starčevuča ugašen je u veljači prošle godine odlukom Trgovačkog suda u Zagrebu koji je 21. veljače donio rješenje o otvaranju stečajnog postupka. Time je s političke scene nestala jedna od najstarijih pravaških stranaka koja se godinama nalazila u financijskim problemima te je i oslabljena smjenama rukovodstva. Za dugovanje od 250.000 kuna Maksan je tada vjerovao kako se mogu riješiti iz iz naknada općina i županija za njihove vijećnike, međutim, ova se računica pokazala lošom te je stranka otišla u stečaj.
Hoće li se oporaviti do lokalanih izbora saznaat ćemo usksoro, no jedno je jasno – bez koalicije s jačom strankom nemaju nikakve šanse za prolazak izbornog praga. A pitanje je kome su poželjni kao partner kada postoje samo na papiru?