Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Na našem području 13 novih osoba zaraženih koronavirusom

07.01.2021. 10:00


Na području Zadarske županije 13 je novozaraženih osoba koronavirusom. Novooboljeli izolaciju provode na području gradova Zadar(6), Biograd(1) i Obrovac(1) te općina Gračac(2), Preko(2) i Privlaka(1).
Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 68 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 1157 osoba. Do danas ozdravilo je još 58 osoba, a u ovome trenutku na području Zadarske županije  aktivno je  347 slučajeva zaraze koronavirusom.
U Općoj bolnici Zadar 58 je hospitaliziranih bolesnika od COVID-a 19  od kojih je 8 na respiratoru. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 14 pacijenata.
U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.
Prema dosad pristiglim podatcima, na području Zadarske županije trenutno boravi 269 osoba s područja stradalih u potresu.
– Molimo sve obitelji ili njihove domaćine, ukoliko imaju potrebe za bilo kakvom vrstom pomoći (hrana, odjeća, liječnička skrb ili bilo koji drugi oblik zdravstvene zaštite) da se jave na telefonski broj 350-318 ili e-mail [email protected]. Sve stanovnike Zadarske županije koji su u svoje domove primili obitelji s područja pogođenih potresom i dalje pozivamo da nam dostave njihove podatke zbog evidencije o broju ljudi na našem području, njihovim potrebama te kako bi mogli dostaviti informacije Stožeru civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije. Informaciju možete dostaviti i na e-mail Stožera civilne zaštite Zadarske županije ([email protected]), poručuju iz Stožera.