Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

PRIZNANJE I OBVEZA Zadarski dožupan Šime Mršić novi državni tajnik

07.01.2021. 15:36


Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade RH u četvrtak, 7. siječnja 2021., održane u zgradi Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu zamjenik zadarskog župana Šime Mršić (42) iz Biograda na Moru imenovan je za državnog tajnika u Ministarstvu poljoprivrede kojeg vodi ministrica Marija Vučković.
– Iznimno sam počašćen imenovanjem za državnog tajnika i veselim se novim radnim izazovima. Ovo imenovanje smatram i kao priznanje za rad cijelog našeg tima u Zadarskoj županiji s kojim smo napravili velike iskorake u sektoru poljoprivrede i ribarstva, kazao je Šime Mršić, novi državni tajnik.


Poljoprivreda i ribarstvo
– Svakako je to priznanje i HDZ-u Zadarske županije koji se i ovim imenovanjem potvrdio kao važan faktor na nacionalnoj razini, naglasio je Mršić, četvrti državni tajnik sa zadarskog područja u Vladi RH premijera Andreja Plenkovića.
Naime, Šime Mršić će se pridruži trojici državnih tajnika iz Zadarske županije, također članovima HDZ-a. Riječ je o Josipu Bilaveru iz Škabrnje, državnom tajniku za more i EU fondove u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Mariji Pletikosa, državnoj tajnici u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, te Šimi Erliću, državnim tajnikom u Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova.
– Trudit ću se na novom radnom mjestu nastaviti raditi na razvoju poljoprivrednog sektora u Hrvatskoj, a svakako ću davati maksimalnu podršku projektima s našeg područja, poručio je Mršić, koji se iskazao u privatnom životu kao vrsni agronom ali i kao političar.


Vrsni agronom i političar
Svojim osebujnim stilom, stavom i smirenošću na prvu osjeti bilo naroda i zna što narod želi. Iskrenost, marljivost, predanost, poštenje, pouzdanost, transparentnost i odgovornost pridonijeli su da je na mjestu zamjenika župana stekao velike simpatije, podršku i prijatelje u Zadarskoj županiji i Hrvatskoj, mnogi će to potvrditi.
Šime Mršić je rođen u Zadru 1. studenog 1978. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Biogradu, a diplomirao je na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Deset godina radio je na poljoprivredu dobru Vrana d.o.o. iznad Biograda. Prije izbora za zamjenika zadarskog župana 2017., četiri godine je obnašao dužnost potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru. Živi u Biogradu, oženjen je i otac troje djece.
Treba naglasiti kako je Šime Mršić na unutarstranačkim izborima HDZ-a u studenom protekle godine u utrci za mjesto predsjednika GO HDZ-a Biograd nadasve uvjerljivo pobijedio preostala dva kandidata.