Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Kidam nalijevo

Autor:

06.02.2009. 23:00
Kidam nalijevo

Foto: Ana SURAĆ



Prometna signalizacija je takva kakva je, a vozači do vrtića nastoje doći na lakši način. Jedna vrsta prekršaja postoji, tu je i puna crta, ali ako pogledamo da bi vozači trebali napraviti cijeli krug, treba postojati tolerancija, kaže Rumora


Prolazeći Branimirovom obalom često nam upadne u oko znak zabrane skretanja ulijevo, u Veslačku ulicu i automobili koji taj znak zanemaruju. Kako je Branimirova obala jedna od frekventnijih, skretanje nekad potraje malo duže, a drugim vozačima se diže kosa na glavi. Kako bi se ušlo u Veslačku u kojoj su dječji vrtić i liječnička ordinacija, ako se vozite iz smjera ulica Ulice Josipa bana Jelačića i Obale kneza Branimira trebate napraviti cijeli krug i izgubiti puno vremena.
Prometna policija je upoznata s problemom, kaže pomoćnik načelnika Prometne policije Ivica Rumora, ali kada bi išli na represivan način, ne zna koliko bi to imalo uspjeha.
– Prometna signalizacija je takva kakva je, a vozači do vrtića nastoje doći na lakši način. Jedna vrsta prekršaja postoji, tu je i puna crta, ali ako pogledamo da bi vozači trebali napraviti cijeli krug, treba postojati tolerancija kaže Rumora dodajući kako do sada na tom području nisu imali problema, a važna je i tolerancija vozača.
– Vozači iz drugog smjera bi ukoliko su u mogućnosti trebali propustiti ta vozila da skrenu, kaže Rumora.