Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Mravi pregazili Zadrane

Autor: Roman Morović

06.02.2009. 23:00
Mravi pregazili Zadrane

Foto: Zvonko KUCELIN



Nakon poraza od Vojvodine i Heliosa Zadrani su i treći put ove sezone izgubili od momčadi koja je do tog trenutka držala posljednje mjesto na tablici NLB lige. Ovoga puta to je bio Zagreb koji je još jednom (baš kao i Vojvodina i Helios) preokrenuo zadarsko početno vodstvo i na kraju potpuno zasluženo došao do pobjede.


Nova gostujuća katastrofa Zadra. Nakon poraza od Vojvodine i Heliosa Zadrani su i treći put ove sezone izgubili od momčadi koja je do tog trenutka držala posljednje mjesto na tablici NLB lige. Ovoga puta to je bio Zagreb koji je još jednom (baš kao i Vojvodina i Helios) preokrenuo zadarsko početno vodstvo i na kraju potpuno zasluženo došao do pobjede. Trice, njih čak 13 od 26, ovoga puta nisu spasile momčad Denisa Pleslića koja je u posljednjoj četvrtini potpuno podbacila postigavši svega 12 poena.
Nakon prve minute bez koša poveo je Zagreb tricom Simona, a uskoro su domaći nakon novog pogotka iza linije 6,25, ovoga puta Mulaomerovića imali 8-2. Uzvratio je prvom ovosezonskom tricom Jere Macuram, a do prvog vodstva na utakmici Zadrani dolaze dvije i pol minute prije kraja prve četvrtine kada je Rančić poentirao za 14-15. Kaštelanski je šuter bio najraspoloženiji igrač Zadra u ovom periodu igre, te je nakon tri pogođena slobodna bacanja, početkom druge četvrtine novom tricom povećao vodstvo gostiju na 17-21.
Uskoro je dalekometni šut pogodio i Ivanov, a nakon dvice Perića za 19-26 domaći trener Bajramović morao je pozvati minutu odmora. I dok je kod domaćih sve većinom funkcioniralo preko dvojca Žorić-Simon (ukupno 21 poen u 1.poluvremenu) kod Zadra se razigrao Hrvoje Perić. Spomenuti Zagrebov dvojac smanjio je gostujuće vodstvo na svega -3, 27-30 nakon čega zadarski trener Pleslić, šest minuta prije kraja prvog poluvremena, zove time-out. Krenulo je tada i Gečevskog koji vraća svojoj momčadi sedam poena prednosti 29-37. U samoj završnici prvoga dijela prvo su Simon i Mulaomerović tricama smanjili na -4, a potom Hrvoje Perić serijom od pet uzastopnih poena osigurava Zadru pristojnih +9 na poluvremenu, 35-44.
Treću četvrtinu dvjema dvicama otvara Ante Tomić za 39-44, no Zadar se zahvaljujući tricama Gečevskog i Stipčevića vrlo brzo vraća na +9, 41-50. Kasnije je još jednu pogodio Rančić (45-53), no istom mjerom uzvraćaju Zagrebaši koji serijom 8-0 izjednačuju rezultat na 54-54 četiri minute prije kraja teće četvrtine. Domaći su uskoro i poveli novom Simonovom tricom za 56-55, a prednost Zadranima uoči posljednjih deset minuta igre osigurava Stipčević tricom sa sirenom.
A onda u posljednjoj četvrtini katastrofa Zadrana. Držali su se Pleslićevi igrači još kako tako u igri do četiri minute prije kraja susreta kada su imali prednost 62-66, no tada su, po tko zna koji put ove sezone, jednostavno stali. Prvo je tricu pogodio Krstić, nešto kasnije i Mulaomerović na što je nadovezao i dvicu za +4 Zagreba 70-66. Na minus jedan vraća Stipčević nakon čega su Zadrani imali još dva napada za prelazak u vodstvo koja međutim nije realizirao Dejan Ivanov. To je kaznio Mulaomerović koji pogađa tricu za 73-69 trideset sekundi prije kraja i tu je utakmica praktički bila riješena. Ivanov je pogodio samo jedno bacanje, a totalni potpop Zadra zaključili su Mulaomerović i Simon sa crte slobodnih bacanja, te Petar Babić tricom sa srienom za veliko i zasluženo slavlje zagrebaša.
Novi gostujući poraz, a naročito način na koji je došao, bitno je uzdrmao ambicije Zadrana za plasman na završni turnir regionalne lige, a sada će se, prije utakmice s Kazanom u utorak, morati sastati igrači, stučno vodstvo i uprava i razmisliti što i kako dalje.


Navijači i dalje traže odlazak uprave




Na tribinama školske dvorane u Trnskom košarkaše Zadra došlo je bodriti i oko stotinjak pripadnika Tornada koji su u dvorani istaknuli dva transparenta, jedan stari „Mi smo Zadrani Zadar je naš“, te jedan novi „Uprava odlazi“ iskazavši tako još jednom nepovjerenje prema čelnim ljudima kluba.  Uz to, bilo je tu i skandiranja „Uprava odlazi“, te ironičnog „Euroliga“, a kako će na sve ovo reagirati ostatak zadarske košarkaške publike najbolje će se moći vidjeti već u utorak kada Zadar u Dvorani Krešimira Ćosića u 3. kolu Eurokupa dočekuje ruski Unics Kazan.