Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nestale pilote očekivali u Sukošanu

Autor: Velimir Brkić

06.02.2009. 23:00
Nestale pilote očekivali u Sukošanu

Foto: GSS (Zoran ERCEG)



Četvoricu iskusnih pilota sesvetskog Aerokluba “Ban” koji su u četvrtak poslijepodne nestali na Velebitu u zrakoplovu tipa Cessna T-303, trebali su nakon slijetanja na pistu Zračne luke Zadar otputovati u Sukošan. Tamo su ih u sukošanskom zaseoku Makarska očekivali susjedi, prijatelji, kumovi. Posjetimo, iako su se po prvim neslužbenim informacijama u avionu nalazila trojica iskusnih pilota sesvetskog Aerokluba “Ban” – Gerd Govejšek, Walter Saša Aleksandar i Miljenko Bartolić, mediji su kasno u noći s četvrtka na petak objavili da je u zrakoplovu bio i četvrti putnik – 68-godišnji instruktor letenja Zvonko Kelek, umirovljeni djelatnik Baotićeve Stanice za tehnički pregled u Zagrebu.
A upravo je Zvonko Kelek, moglo bi se reći, starosjedilac u Sukošanu, gdje još od 70-ih godina prošlog stoljeća posjeduje obiteljsku vikendicu. Zvonkovi sukošanski susjedi, kako neslužbeno doznajemo, već su pripremili roštilj i trebali su se osobnim automobilom uputiti po njega i njegovih trojicu prijatelja pilota na zadarsku Zračnu luku kad je stigla uznemirujuća vijest o nestanku zrakoplova.
Njegovi susjedi, prijatelji i kum, od četvrtka poslijepodne stalno su u telefonskoj vezi sa obitelji Kelek u Zagrebu, ali i uz radijske i televizijske prijemnike te internetske portale, očekujući radosnu vijest, da će njihov Zvonko zajedno sa svoja tri prijatelja biti spašeni.