Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Tvornica mreža traži radnike!

Autor: Siniša Klarica

06.02.2009. 23:00
Tvornica mreža traži radnike!

Foto: Siniša KLARICA



Jučer je u Tvornici mreža u Biogradu montiran stroj za proizvodnju mreža koji se koristi u pakiranju gomoljastog povrća. Radi se o stroju talijanskog proizvođača Fiborsin, jedinom takvom stroju u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe.
– Stroj će proivoditi jednu tonu mreža na dan ili oko 280 tona mreža godišnje koje će koristiti automatske pakirnice naših partnera u Hrvatskoj. Radi se o našim partnerima Agrokoru, Bura 1, Dodleku, ukupno nekih desetak pakirnica na području Međimurja i Slavonije. Vrijednost stroja je oko 320.000 eura, a 30 posto njegove proizvodnje planiramo plasirati na tržište Njemačke i Italije, rekao nam je jučer direktor Tvornice mreža Biograd Darko Eškinja.
Eškinja ukazuje da su ove investicije najbolja borba protiv recesije, zbog koje u TMB-u nema straha. Naime u svibnju bio trebao prispjeti još jedan stroj, tzv. RDS -11 ili stroj za proizvodnju vreća za pakiranje krumpira. Cijelokupna njegova proizvodnja namjenjena je njemačkom tržištu. Nabavkom tog stroja završava se trogodišnji ciklus modernizacije TMB-a u koju je utrošeno preko 5 milijuna eura. Stoga, ukazuje direktor Eškinja nema ni govora o nekakvom otpuštanju radnika.
– Ne samo da neće biti otpuštanja radnika, nego mi stalno iskazujemo potrebu za novim radnicima. Moram ipak priznati da imamo poteškoće sa zapošljavanjem stručnog kadra tekstilnog smjera. Stoga smo se povezali s Tekstilo-tehnološkim fakultetom u Zagrebu čije smo sve diplomante spremni odmah primiti na posao. U dogovoru s biogradskom srednjom školom, u ovoj godini planiramo stipendirati studente za studij na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, rekao je na kraju Darko Eškinja.