Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Dokaz “evolucije”

06.02.2011. 23:00
Dokaz “evolucije”


Upisavši i treću uzastopnu  pobjedu, vaterpolisti Zadra  1952 preksinoć su se u Rijeci  pobrinuli za novo ugodno iznenađenje ovosezonskog izdanja Prve B lige. Momčad s  Višnjika sa 7:5 slavila je u  srazu s Opatijom, momčadi  koja slovi za favorita Prvenstva, te se tako od prošlogodišnjih autsajdera prometnula u red najozbiljnijih kandidata za vrh ljestvice.
– U Rijeci smo pokazali da  ustrajnost i kvalitetan rad daju  rezultate. Ova pobjeda neće  ništa znatno promijeniti u klubu, nećemo promijeniti pravac u kojem smo krenuli, ali  možemo si dati oduška i reći  da smo nakon pogleda na semafor istinski uživali. Ovo je  zasigurno bila najbolja predstava Zadra od kada je član  Prve B lige – zadovoljno će  Goran Jovančević, trener gostiju, koji nas je uputio u tijek  događanja u bazenu.
– Uspjeh smo zidali kamen  po kamen, iz minute u minutu,  strpljivo i mirno. Bili smo dominantniji u prvoj četvrtini,  prepunoj ritma i s mnogo plivanja te je okončali s golom  prednosti. Obje su momčadi  igrale zonsku obranu i imale  raspoložene vratare, pa je već  od starta bilo jasno da će publika gledati utakmicu s malo  pogodaka. Sličan ritam nastavio se i u drugoj četvrtini,  međutim Opatija je dvije sekunde prije njenog isteka uspjela prvi put povesti. Znalački su iskoristili našu pogrešku i kaznili nas iz kontre.  Slabije postavljanje Čurkovića   Turini je početkom drugog poluvremena bilo dovoljno za  5:3 Opatije, no kada su mnogi  pomislili da se radi o “početku  kraja” Zadra, Stipić je sa dva  pogotka u samo jednoj minuti  izjednačio rezultat, a Jadrešić  iskoristio igrača više za našu  novu prednost. Posljednji period obilježile su obrane, posebno naša. Gol nismo primili  15 i pol minuta, najviše zaslugom Marcelića koji je zaključao vrata te bio nesavladiv  za domaću momčad. Dvije i  pol minute do isteka vremena  Opatija nije iskoristila peterac, a Gledec je 19 sekundi  prije kraja postavio konačnih  5:7 – izjavio je Jovančević, pokazujući da bi se dobro snašao  i u ulozi sportskog novinara.
Strateg gostujućih je u “pobjedi kolektiva” istaknuo doprinos Marcelića, Bobanovića, Gledeca, Stipića, Raića,  Ančića, Lakoša, Šarića, Jadrešića…
– Sport je takav da se ono od  jučer zaboravlja te već sutra  moraš ostvariti novu pobjedu.  Jedino sa stalnim potvrđivanjem možeš napredovati.  Ipak, veseli nas što smo i protiv Opatije dočekali svojih ‘pet  minuta’. Nastavimo li u istom  smjeru, vjerujem da se  nećemo zaustaviti samo na  njima – podvukao je Jovančević.
 


OPATIJA – ZADAR 1952 5:7


(1:2, 3:1, 1:3, 0:1)
OPATIJA: Vuković, Rakovac, Begonja, Sušanj 1, Zulić, Turina 1, Paradžik, Juršević, Peroš, V. Deželjin,  Kuštić 2, Martinčić, Čudina, S. Deželin  1. Trener: Danijel Kancijanić.
ZADAR 1952: Marcelić, Lakoš, Gledec 2, Jurlina, Čurković, Raić, Jadrešić 1, Stipić 2, Torić, I. Šarić 1, M.  Šarić, Bobanović 1, Klarica, Ančić.  Trener: Goran Jovančević.