Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Jukiću pobjeda i meč za interkontinentalnu titulu

06.02.2011. 23:00
Jukiću pobjeda i meč za  interkontinentalnu titulu


Dvorana 3 (Santa) na Višnjiku u subotu je  svjedočila dugo očekivanom  Omnia ProBox Fight Nightu –  “šakačkom” spektaklu sastavljenom od šest mečeva profesionalnog boksa, jednog u  ultimate – fightu i jednog u  tajlandskom boksu, kojeg je  pozdravio velik broj Zadrana  inficiranih svijetom borilačkih  sportova i njihovih gostiju.
Nakon uvodnih borbi i  atraktivnih izvedbi manje  poznatih boksačkih imena,  sve su oči bile uprte u nastupe  domaćih uzdanica: Tonija Sikirića (ultimate fight), Ante  Verunice (thai-boks), odnosno Ivana Jukića (boks) koji  se u meču večeri ogledao s  Nijemcem Uweom Tritschlerom.
Sikirić, 18-godišnji Bibinjac, preksinoć je s nekoliko  udaraca potvrdio glas perspektivnog borca ultimate-fighta, no na žalost po njega i  velik broj navijača, morao je  stisnuti ruku Josipu Artukoviću iz Dubrovnika. Unatoč  dobrom Sikirićevom otporu,  iskusnijem je “gosparu” poluga na ruci donijela slavlje  koncem prve runde.
Više uspjeha imao je Ante  Verunica, koji je jednoglasnom odlukom sudaca svladao  Ivana Soldu iz Širokog Brijega. Iako uzdrman na isteku  prve runde, član Kickboxing  kluba Sveti Krševan ubrzo se  pribrao te bez većih problema  riješio okršaj s BiH predstavnikom u svoju korist.
U najavi glavne borbe  Branko Šopot kazao je kako  je Ivan Jukić više nego spreman za sraz s Tritschlerom,  točnije da je “spreman 120%”.  Da je Jukićev trener bio u  pravu imali smo se prilike  uvjeriti već s njegovim prvim  zamasima. Većina njih bila je  točna i pravovremena, tako  da su suci morali prekinuti  meč u trećoj rundi, a Nijemac  nakon tehničkog nokauta  priznati poraz. Ova je borba  ujedno bila i kvalifikacijska te  je Jukiću osigurala pravo na  meč za naslov internacionalnog prvaka po WBF i interkontinentalnog prvaka po  WPBO verziji u srednjoj kategoriji do 72,5 kg, koji će se  16. travnja održati u Švicarskoj.
– Bio je to dobar meč. Moram napomenuti da sam pobijedio zahvaljujući taktici koju je složio Branko Šobot. Da  sam do kraja proveo njegove  taktičke zamisli slavio bih i u  prvoj, a ne u trećoj rundi. No  i ovako je dobro. Bio sam  vrhunski spreman za ovaj  meč, mogao sam u ovom ritmu odboksati još deset rundi,  da je bilo potrebno. Hvala  Branku Šobotu što me je ovako dobro pripremio za, hvala  mom sparing partneru Vasylu  Klyusi, matchmakeru Mirki  Skoki te na kraju naravno  gledateljima koji su pratili  ovu manifestaciju… Idemo  dalje, idemo uzeti titulu –  kazao je Jukić.
 


Klyusa ekspresno


Osim u mečevima domaćih boraca Jukića, Verunice i Sikirića,  uzbuđenja nije nedostajalo niti u preostale dvije glavne borbe. Ukrajinac  Vasyl Klyusa, sparing partner Ivana Jukića, svladao je Mađara Jozsefa  Siklodija nokautom nakon samo minutu i 40 sekundi borbe, a Goran  Delić iz BiH je jednoglasnom odlukom sudaca slavio u dvoboju s  Mađarom Peterom Hegyesom.