Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Elektra će na par dana poštedjeti dužnike

06.02.2012. 23:00
Elektra će na par dana poštedjeti dužnike


Ovih dana je zbog velike hladnoće u cijeloj zemlji porasla potrošnja izvora topline, radilo se o drvima, plinu ili struji. Na trenutke se čini nemoguće ugrijati prostor koliko god se “ložilo”. Kako bi tek bilo u ovim hladnim danima ostati bez izvora topline, primjerice, da se zbog neplaćenih računa isključi struja.
U Šibensko-kninskoj županiji apelirali su na Elektru da ovih dana poštede socijalno ugrožene građane koji nisu u mogućnosti platiti račune te da im ne isključuju struju. U zadarskoj Elektri doznajemo da ovih par dana neće biti isključivanja dužnicima, što zbog tehničkih razloga, što zbog suosjećanja s onima što nisu u mogućnosti platiti.
– S obzirom da nisu ni sve ceste očišćene, nismo u mogućnosti isključivati struju, ali i prehladno je ovih dana pa nećemo to ljudima raditi. Ipak, ne bi se svi trebali oslanjati na struju. Dobro je dok je ima. Grijanje na drva je puno zdravije i jeftinije, kaže Tomislav Dražić, direktor zadarske Elektre.
Još je gore onim socijalnim slučajevima kojima u okviru socijalne pomoći Grad Zadar plaća utrošak električne energije, s obzirom da Grad još nije podmirio dug Elektri za ovakve slučajeve u iznosu od 300 tisuća kuna.
To nije jedino dugovanje koje Grad ima prema Elektri, ali zasigurno vrlo ozbiljno jer ljudi koji se kriju iza duga možda su osobe s invaliditetom, nemoćni starci ili jednostavno sirotinja. No i Bogu je teška.
Grozdana Perić, pročelnica za financije u Gradu, kaže da će se dug podmiriti kroz sljedeći tjedan. Dražić ističe da je već molio Grad da to podmiri jer, ako su ljudima obećali, red je da se to izvrši.
– Počeo je Grad polako podmirivati taj dug. Još nije došlo do toga da smo nekome od tih socijalnih slučajeva zbog dugovanja Grada morali isključiti struju, otkriva Dražić.