Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kad ih trebaš, taksista nigdje

06.02.2012. 23:00
Kad ih trebaš, taksista nigdje


Snijeg i neočišćene ceste bile su jedan od razloga zbog kojih su tek rijetki građani proteklog vikenda palili svoje automobile, a istim razlozima vodila se i većina autotaksi prijevoznika na području Grada Zadra. Građani su nam se požalili kako su nekim taksistima bili isključeni telefoni, no njihovo je pravo da ne voze kada procijene da ceste nisu sigurne. Alen Kociper, pročelnik za gospodarstvo Grada Zadra kazao nam je kako mu je žao da neki taksisti nisu vozili tijekom vikenda te da ne postoje propisi koji im određuju kada će raditi.
–  Uvažavajući činjenicu da su grad pogodili zaista ekstremni zimski uvjeti, žao mi je da određen broj autotaksi prijevoznika nije pružao uslugu tijekom vikenda.
– Očito su bili nespremni na ovakve uvjete, iako im je ovo mogla biti dobra poslovna prilika, budući je usluga taksija bila vrlo tražena. Koliko je meni poznato ne postoji posebna regulativa u vezi radnog vremena autotaksi prijevoznika. Odlukom Grada o Autotaksi prijevozu na području Grada Zadra, reguliran je samo vremenski okvir u kojem mogu raditi, a to je od 0 do 24 sata. Hoće li to radno vrijeme taksisti u potpunosti iskoristiti isključivo je njihova poslovna odluka, kazao je Kociper.
Unatoč tome što je veći dio cesta bio očišćen, neki taksisti nisu radili ni u ponedjeljak u što smo se uvjerili pokušavajući ih dobiti na službene telefone. Javili su nam se djelatnici samo Taxi Lulića te su nam rekli da su oni tijekom cijelog vikenda bili na usluzi građanima.
– Naši taksisti su radili tijekom vikenda, a kažu kako su u subotu kada je padao snijeg oni jedini radili. Radili smo s 12 automobila i nije bilo nikakvih problema. Naši vozači se dobro snalaze i na snijegu, kazali su nam.