Na zadarskom području teškoće u elektroopskrbi i prometu

Slika korisnika admin
Autor: 
lisane_snijeg_4

Na zadarskom području bez struje je danas oko 5000 tisuća stanovnika podvelebitskoga kraja, promet prema Rijeci je u prekidu, autobusi prema Zagrebu i Splitu voze uz kašnjenja, a zadarska Zračna luka zatvorena je od petka.

U podvelebitskom kraju bez struje su mjesta od Svete Marije Magdalene do Rovanjske, a kako se doznaje u zadarskoj Elektri - Žegar i Medviđa na obrovačkom području također su bez električne energije. "Riječ je o 5000 stanovnika, ispao je 110 kW dalekovod kod HE 'Obrovac', ekipe su na terenu i rade na uklanjanju kvara", kaže pomoćnik direktora zadarske Elektre Branko Burčul. Zbog olujne i orkanske bure, posolica je prouzročila probleme na elektrosustavu pa struju nema i dio otoka Paga.

Zbog teškoća u opskrbi električnom energijom, jutros je nastao kvar na odašiljačima Sv. Mihovilu i Ćelavcu Gledatelji i slušatelji imali su jutros problema u primanju televizijskoga i radijskog signala te ih se moli za strpljenje jer su i u nastavku dana mogući povremeni prekidi u primanju signala.

Zbog olujne bure, autobusni promet prema Rijeci i dalje je u prekidu, a prema Zagrebu i Splitu voze uz kašnjenja. U međunarodnome autobusnom prometu sve su veze otkazane. Trajekti Jadrolinije na zadarskom području plove redovito. Zadarska Zračna luka od petka je zatvorena, a kako se doznaje, vjerojatno će se otvoriti poslijepodne.

U gradskome i prigradskome prometu autobusi Liburnije voze redovito, osim prema Starigradu. Nakon tri dana, konačno je uspostavljena i veza za Dračevac.

Zadarska hitna medicinska pomoć imala je dvostruko više intervencija nego inače zbog zaleđenih pločnika. Najčešće se pješaci javljaju zbog raznih lomova, a povećan je i broj kućnih posjeta kroničnim bolesnicima. Voditelj zadarske hitne dr. Vlatko Grković poziva kronične bolesnike da se ne izlažu hladnoći, a pješacima da pripaze.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno