Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Sanader s odvjetnicom došao dati iskaz u aferi DIOKI

06.02.2012. 23:00
Sanader s odvjetnicom došao dati iskaz u aferi DIOKI


Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader jutros je u pratnji odvjetnice došao u sjedište USKOK-a kako bi dao iskaz u aferi Dioki u kojoj je osumnjičen za zlouporabu položaja i ovlasti te primanje mita od vlasnika Diokija Roberta Ježića
Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader jutros je u pratnji odvjetnice došao u sjedište USKOK-a kako bi dao iskaz u aferi Dioki u kojoj je osumnjičen za zlouporabu položaja i ovlasti te primanje mita od vlasnika Diokija Roberta Ježića.
U sjedište USKOK-a u Gajevoj ulici Sanader i njegova odvjetnica Jadranka Sloković došli su nešto prije 10 sati. Očekuje se da će se kod istražitelja zadržati manje od sat vremena što može značiti da će se bivši premijer najvjerojatnije braniti šutnjom.
Kako je na predviđeno ispitivanje prošlog tjedna Sanader došao bez odvjetnika USKOK mu je zaprijetio da će na današnjem ročištu svakako biti ispitan, čak i ako mu sud pritom bude prisiljen odrediti branitelja po službenoj dužnosti.
Sanadera se u ovoj istrazi sumnjiči da je zlouporabio premijerski položaj i Diokiju omogućio struju po nižoj cijeni, a upravu HEP-a naveo i da Ježiću isplati zajam od 15 milijuna kuna. Potom je, kako se sumnja, na štetu JANAF-a Diokiju pokušao pribaviti nezakonitu dobit od 10 milijuna eura, a za sve je od Ježića navodno nagrađen luksuznim BMW-om vrijednim 4,2 milijuna kuna.