Snijeg i hladnoća nepovoljno utječu na rad zatvorenog plivališta ŠRC Višnjik

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Sebastian GOVORČIN

Broj korisnika zatvorenog bazena posljednjih dana je manji za 50 do 60 posto, a potrošnja lož ulja nam je povećana jer sve kapacitete trebamo održavati kao i svakoga dana, kaže Dino Bailo, direktor ŠRC Višnjik. Naime, energenti su najznačajnija stavka u troškovima ŠRC Višnjik, a posljednjih dana dnevna potrošnja lož ulja im je oko 1350 litara.

- Naši kapaciteti rade 100 posto, bez obzira na to što je hladnije i što manje ljudi dolazi. Moramo imati standardnu temperaturu i na to trošimo energije koliko je potrebno te je potrošnja posljednjih dana povećana, kaže Bailo.

Na godišnjoj razini potrošnja za energente - lož ulje i električnu energiju, penje se i do 3 milijuna kuna, a potencijalna ušteda vidi se priključivanjem na plinsku mrežu te ugradnjom solarnih panela, o čemu će uskoro biti više vijesti.

- Trebali bi imati sastanak s predstavnicima EVN plina. Trenutno se vrše radovi u ulici Domovinskog rata, plin će biti priključen nekim objektima i nadamo se da bi mogao biti priključen i nama. Radi se o radovima koji bi trebali biti na gradskim površinama i ne znam još što će biti dogovoreno. Naša energana predviđena je i za plin, svu opremu imamo i jedini trošak koji bi imali je izrada projekta. U principu, ušteda bi samo s plinom bila od 30 do 50 posto, što je velika stavka, kaže Bailo.

Već neko vrijeme govori se o solarnim panelima na ŠRC Višnjik, a nedavno nam je i Darko Kasap, zamjenik gradonačelnika potvrdio kako bi u taj projekt trebali krenuti ove godine.
- Grad Zadar trebao bi raspisati natječaj i očekujemo da ćemo već ove godine imati solarne panele. Ušteda s panelima bi bila velika, jer u ljetnim mjesecima bi putem njih osiguravali kompletnu energiju, govori Bailo.

Posljednjih godina ŠRC Višnjik imao je velike gubitke, samo u prve dvije godine poslovanja bili su veći od 3 milijuna kuna, a s rastom cijena energenata i rastu i troškovi. Ukoliko ove godine krene najavljeni projekt sa solarnim panelima, za koji su izdvojena sredstva, dio troškova bit će bitno smanjen, a dvorana i popratni sadržaji za koje je izdvojeno 214 milijuna kuna mogli bi napokon ostvariti i nešto pozitivnije poslovne rezultate.

 

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika nije-nego
Tribalo je prije misliti,ali kad nije iz vlastitog džepa onda ko ga j...