Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Marko Longin, Roko Marčina i Josip Došen prvaci Dalmacije

Autor: Čedo Fabulić

06.02.2013. 23:00
Marko Longin, Roko Marčina i Josip Došen prvaci Dalmacije


Karate klub Forum predstavio se na Prvenstvu Dalmacije u Splitu sa devet natjecatelja, dok ih je iz Biograda nastupilo sedam


U Splitu je u organizaciji Karate kluba Sokol održano Prvenstvo Dalmacije u borbama za kategorije učenika i seniora. Za Karate klub Forum u pratnji trenera-suca Mladena Tomašića i trenerice Ivane Pavić nastupili su: Josip Stipčević, Korado Mršić, Roko Marčina, Marko Longin, Lovro Buljat, Tome Veršić, Hrvoje Molnar, Martin Brtan i Jure Kolčeg koji su osvojili ukupno šest medalja, od kojih dvije zlatne, jednu srebrnu te tri brončane.
Predstavnici Foruma u kategoriji učenici borbe (-30) bili su Josip Stipčević koji je osvojio treće mjesto i Korado Mršić kojemu je nesretno izmaknula medalja. U kategoriji učenici borbe (-34) odličan je bio Roko Marčina koji je pomeo konkurenciju te svojom spremnošću i borbenošću osvojio naslov prvaka Dalmacije. Osim Marčine Forum je dobio još jednog prvaka i to Marka Longina, koji se svojim izuzetno dobrim taktičkim nastupom u kategoriji učenici borbe (-38) zasluženo popeo na najviše postolje i postao prvak Dalmacije.
Lovro Buljat je na ovom natjecanju nastupio u kategoriji učenici borbe (-42) te je osvojio brončanu medalju kao i Hrvoje Molnar koji je nastupio u kategoriji -46 kg. Jure Kolčeg i Martin Brtan nastupili su u kategoriji učenici +46 kg gdje je Martin imao više sreće te osvojio srebrnu medalju, dok se Jure Kolčeg morao zadovoljiti brončanom medaljom.
Karate klub B iz Biograda na Moru u Splitu se predstavio sa sedam natjecatelja u četiri kategorije. U kategoriji učenika (+44 kg) Josip Došen osvojio je prvo mjesto. Do zlata Došen je stigao pobjedom od 2:0 u prvom i drugom kolu, a potom je i u finalu bio bolji od svog protivnika. U istoj kategoriji blizu odličja bio je Žarko Pedišić koji je kod rezultata 2:0 u prvoj borbi diskvalificiran zbog kontakta. Potom je poražen i u borbi za treće mjesto. Medalju je zato osvojio Mateo Mitrović koji je bio drugi u kategoriji učenici (-30 kg). Mitrović je do finala stigao nakon uvjerljivih pobjeda u prve tri borbe (9:1, 3:0, 6:0). U borbi za zlato poražen je (0:2) od prošlogodišnjeg prvaka Hrvatske 0:2.
– Bez obzira na poraz, Mateo je odlično prezentirao svoj stil i karate vještinu. Njegovo vrijeme tek dolazi – kaže Svemir Mrvičić, trener biogradskog sastava.
Biogradski klub predstavljale su i četiri djevojčice. U kategoriji učenica (-36 kd) Ana Morožin je pobijedila u prvoj borbi (3:0), ali je poražena u drugom kolu te je ostala bez repesaža. Marijeta Lukšić izgubila je u prvom nastupu. Debitantica Kristina Katuša u kategoriji učenica (-36 kg) poražena je nakon pobjede u prvoj borbi. Imala je Katuša prilika za medalju kroz repesaž, ali je nije iskoristila. U istoj kategoriji Ena Novaković aktualna viceprvakinja Hrvatske gubi prvo borbu. No, odlazi potom u repesaž gdje ponovno krivom taktičkom varijantom gubi borbu.


 PRVENSTVO HRVATSKE U BIOGRADU




Već iduće nedjelje mlađi kadeti Forma Šime Viduka, Marko Miočić i Marino Buljat putuju u Split gdje će se održati Prvenstvo Dalmacije za njihovu uzrasnu kategoriju, a osim njih u kategoriji mlađih kadeta okušat će se i prvaci sa ovog prvenstva, mlade uzdanice zadarskog kluba učenici Roko Marčina i Marko Longin.
Ovogodišnje rvenstvo Hrvatske za učenike i mlađe kadete održat će se u Biogradu na Moru 23. i 24. ožujka. Organizator natjecanja je Karate klub B.