Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Daruvarčevoj 18-godišnjoj žrtvi smrću prijetio 17-godišnjak željan “popularnosti”

07.02.2019. 12:37
Daruvarčevoj 18-godišnjoj žrtvi smrću prijetio 17-godišnjak željan “popularnosti”


Prijetnje smrću obitelji 18-godišnje žrtve Darka Kovačevića Daruvarca uputio je 17-godišnjak sa šireg zadarskog područja za kojeg djelatnici PU zadarske nisu utvrdili izravnu vezu s Daruvarcem.
Kako doznajemo maloljetnik je priveden noćas, odnosno jutros u 1.10 sati, nekoliko sati nakon što je pretučena djevojka putem Instagrama dobila prijeteće poruke sljedećeg sadržaja:
"Sada se, mala, pripremi za smrt. Bit ćeš ubijena. Sprema vam se pakao. Vama trima u kući, tebi, sestri i mami. Spremajte se polako jer neće biti baš dobro. Izabrat ću koju ću prvu upucati pa je*at vam mater u pi*ku.
Nećeš ići vanka kud je tebi volja. Ne samo ti, nego i tvoja familija. Mama i seka zna. Imat ćete strah veliki do kostiju, a sad ga pomalo već imate. A i moglo bi doći da neka od vas tri dobije "živčani slom".
Koštao te život masno. Tebi i seki i mami. Nećete proći baš dobro.
Prijatelj od Daruvarca, poz."
Nakon što mu je djevojka uzvratila, "ubojica" je nastavio u istom stilu.
"Je*en ti ja mater. Reci materi da je obična dro*a i da se sprema za smrt.
Skupa s tobom u vreću će ići."
Psihopata s lažnog profila jezivu prijetnju završio je jako uvjerljivom izjavnom rečenicom:
"I hoću, ubit ću te, nećeš biti živa, vjeruj mi."
Nakon čega su poruke prestale, a u dom djevojčine obitelji stigla policija te je jučer popodne i tijekom večeri vršila izvide u svezi ovog slučaja, nakon čega je i uslijedilo prije navedeno privođenje.
– Noćas oko 1.10 sati uhitili smo maloljetnika kojeg se sumnjiči za kazneno djelo prijetnje prema više osoba. U tijeku je kriminalističko istraživanje, a maloljetnik je zadržan u prostorijama PU zadarske, istaknuo je na današnjoj konferenciji za medije, Bore Mršić, voditelj Službe kriminalističke policije.
Ujedno je naglasio kako prema dosadašnjem istraživanju policija nije utvrdila povezanost maloljetnika s bilo kojim počiniteljem drugih kaznenih djela.
Drugim riječima, policija ga nije povezala s Darkom Kovačevićem Daruvarcem i krugom njegovih poznanika.
– Svi prijašnji prijavljeni događaji su u obradi. Policija je po zaprimljenoj prijavi promptno reagirala te provela sve aktivnosti u svezi zaštite navedene obitelji, koje ćemo po potrebi poduzimati i dalje. Trenutno smatramo da nitko nije životno ugrožen, kao što smatram da je stanje sigurnosti, općenito na našem području, jako zadovoljavajuće. Što se tiče provođenja zaštitnih mjera, unatoč činjenici da ih Općinski sud u Zadru ukinuo, policija se vodi sukladno svojim procjenama te ima svoje alate kojima provodi određene mjere koje se mogu mijenjati iz trenutka u trenutak. Smatramo kako 18-godišnjakinja i njezina obitelj nisu životno ugroženi, zaključio je Mršić.
Kod privedenog 17-godišnjaka dokazne radnje će tek biti poduzete, te će se najvjerojatnije raditi pretres njegova doma i ostale potrebite radnje kako bi se isključila opasnost počinjenja djela iz navedene prijetnje.
Na konferenciji za medije otkrili su i kako je maloljetnik poruke prijetećeg sadržaja 18 – godišnjakinji slao sa svog mobilnog uređaja, no to će detaljno ustvrditi daljnja istraga.
Na kraju, policijski djelatnici smatraju, nakon svega što su u dosadašnjoj istrazi utvrdili, kako prijetnje 17 – godišnjaka, iako od ranije poznatog po istim djelima, nemaju nikakve ozbiljnosti već da se isključivo radi o privlačenju pažnje, odnosno eksponiranja u javnosti.