DOBRIŠA ĆOSIĆ (51) UHIĆEN NA TEMELJU EUROPSKOG UHIDBENOG NALOGA U Njemačkoj počinio milijunske prevare, u Zadru i okolnim državama istaknut i vrlo aktivan član krim-miljea

Slika korisnika mkvanja
Uhićenje temeljem Europskog uhidbenog naloga
Zvonko KUCELIN
S današnje konferencije za novinare

Policijski službenici Policijske uprave zadarske su u utorak u Zadru, na temelju Europskog uhidbenog naloga uhitili 51-godišnjeg Dobriću Ćosića kojeg se sumnjiči kako je u Njemačkoj, točnije u Stuttgartu, u vremenskom periodu od 2012. do 2014. godine počinio veći broj kaznenih djela imovinskog karaktera kojima je sebi priskrbio više od 586.000 eura.

Ćosić koji ima dvojno državljanstvo, hrvatsko i bosansko-hercegovačko, rođen je u Banja Luci, dok mu je posljednje prebivalište bilo u Zadru.

Naime, kako doznajemo, kada je shvatio da mu je za petama njemačka policija, preselio se u Zadar gdje je nastavio s činjenjem kaznenih djela prijevare, krivotvorenja isprava, lažnih ovjera ...

Usko je povezan, istaknut i vrlo aktivan u kriminalnom miljeu sa zadarskog područja, ali i kriminalnom miljeu u državama bivše Jugoslavije te Europske unije.

- Gotovo su neutralizirane sve aktivnosti njegove skupine koju je okupio u Zadru i to kroz aktivnosti PU zadarske koje provodimo već duže vrijeme zbog različitih kaznenih djela, istaknuo je Bore Mršić, voditelj Službe kriminalističke policije PU zadarske.

Nakon uhićenja, 51-godišnji Ćosić jučer je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a potom nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)