Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

POLICIJA ZA ŽIGOSANJE DOZNALA IZ MEDIJA Kriminalističko istraživanje će pokazati da li je 15-godišnjakinja žigosana jer je Albanka?!

07.02.2019. 13:19
POLICIJA ZA ŽIGOSANJE DOZNALA IZ MEDIJA Kriminalističko istraživanje će pokazati da li je 15-godišnjakinja žigosana jer je Albanka?!


Nakon što je  zadarskoj Ekonomsko – birotehničkoj i trgovačkoj školi na  Puntamici jučer jedan učenik užarenim  predmetom u obliku slova 'U' opekao i doslovno žigosao 15-godišnju školsku kolegicu i jednog kolegu, o cijelom slučaju u konačnici oglasili su se iz PU zadarske.
Naime, Bore Mršić, voditelj Službe kriminalističke policije, istaknuo je kako policija nije pozvana po samom događaju, već su za njega doznali ni manje ni više, iz medija! No, time kaže, nije počinjeno kazneno djelo od strane djelatnika škole već se samo radilo, kako je rekao, o suradnji koja je izostala.
– Povodom ovog događaja provodi se kriminalističko istraživanje. Za sada je ustanovljeno kako su obojici maloljetnika nanesene lakše tjelesne ozljede. Odmah po saznanju za ovaj nemili događaj policija je promptno reagirala te u obradu slučaja uključila i stručnu službu škole, a o utvrđenim činjenicama obavijestit ćemo i Centar za socijalnu skrb te Županijsko državno odvjetništvo, istaknuo je Mršić.
Osumnjičenik je maloljetnik, 17-godišnji učenik navedene škole, te u policiji smatraju kako nema potrebe za njegovim privođenjem.
Na pitanje, s obzirom da je otac "žigosane" djevojke istaknuti član albanske zajednice u Zadru, ima li sam događaj kakve veze s nacionalnom ili vjerskom netrpeljivošću, Mršić je odgovorio:
– Dosadašnje kriminalističko istraživanje dat će nam odgovore da li je do cijelog slučaja došlo slučajno, zbog diskriminiranja na bilo kojoj osnovi ili zbog nekog trećeg razloga.