Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

RADIONICE Bogat program u povodu maškara i Valentinova

07.02.2019. 09:34
RADIONICE Bogat program  u povodu  maškara i  Valentinova


Iako zimski mjeseci u malim mjestima djeci ponekad  mogu biti dugi i dosadni, veljača u Novigradu to nikako ne bi smjela biti  zahvaljujući bogatom i zanimljivom programu Čitaonice i knjižnice Novigrad, ali i pripremama za maškare koje ove godine prelaze i u ožujak.
Program pod nazivom Veljača u Knjižnici i čitaonici Novigrad osmislila je Ana Buterin iz Knjižnice i čitaonice Novigrad.


Izrađivanje maski
– Imat ćemo niz zanimljivih događanja, kao što su različite radionice u  povodu maškara i Valentinova, radionice za najmlađe, prikazivanje filmova, kako bi djeca kvalitetno i zabavno provela svoje vrijeme i to u  društvu svojih vršnjaka. Jako su zainteresirani i angažirani, tako da  očekujemo dobar odaziv djece i njihovih roditelja, govori Buterin.
Ponedjeljkom će se održavati radionice u povodu maškara na kojima  će roditelji i djeca izrađivati maske i prigodne ukrase za nadolazeći maskenbal.
– Novigrad je poznat po dugogodišnjoj tradiciji organiziranja maskenbala, a već najmanje 10 godina, organiziraju se posebno i dječje maškare. U organizaciji i ovaj put sudjeluju novigradske mame te angažirane  mještanke koje su zaslužne i za sve bolji Novski advent i slična događanja za djecu, kazala je Buterin.


Dječja srijeda
Također, u Knjižnicu i čitaonicu Novigrad, jučer je ponovno uvedena i  Dječja srijeda, projekt koji je na neko vrijeme bio ugašen.
– Svake srijede dolazit će nam djeca iz Igraonice Hlapić i to će biti samo njihov dan. Danas smo gledali dokumentarni film o životinjama, a  ubuduće ćemo im organizirati razne aktivnosti, kreativne i edukativne  radionice, igraonice, pričaonice, gledanje dokumentarnih filmova i edukativnih emisija… Četvrtkom ćemo imati projekcije animiranih i igranih  filmova za djecu svih uzrasta. S obzirom da nam kino nije baš blizu, ovo  je jedna aktivnost gdje djeca mogu zajedno provesti vrijeme. Spremat  ćemo kokice i gledati filmove snimane po knjigama, nešto kao kino u  knjižnici, rekla je Buterin.
Osim toga, 14. veljače održava se kreativna radionica povodom Valentinova.
– Pisat ćemo ljubavna pisma, razgovarati o ljubavi, čitati ljubavnu poeziju, najavila je Buterin.