Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

ZA DAN ZALJUBLJENIH S lampionima i Valentinovo odletjelo iz grada romantike?!

07.02.2019. 16:47
ZA DAN ZALJUBLJENIH  S  lampionima  i  Valentinovo  odletjelo iz  grada  romantike?!


Valentinovo – najromantičniji dan u godini?! Prema informacijama koje smo dobili iz Turističke zajednice Grada Zadra, izgleda da će  se Zadrani ove godine ipak morati najviše pouzdati u vlastitu maštu i dosjetljivost jer je romantika ove godine Zadar nekako zaobišla. Barem  ako se usporedi s dosadašnjim godinama.
Od Turističke zajednice Grada Zadra saznajemo kako ove godine povodom Valentinova nema nekih posebnih najava i događanja, barem ne  što se tiče događanja na otvorenom. Tako se, prema dosadašnjim informacijama, puštanje lampiona „Zaželi ljubav“, ove godine u povodu Valentionova neće održati. Na upit o održavanju manifestacije „Zaželi ljubav“ Neno Stojaković otkriva kako se lampioni neće puštati za Valentinovo nego nešto kasnije, a o točnom datumu javnost će biti obaviještena.


Jedna predstava, koncert, prigodni hotelski aranžmani
Iz TZ-a su nam kazali kako je Hotel Falkensteiner Club Funimation  Borik osmislio ponudu za Valentinovo, i podsjetili kako će se, što se tiče  valentinovskog programa u Zadru, 14. veljače održati koncert The Frajle  u Arsenalu i predstava Arijane Čuline u HNK Zadar pod nazivom "Varaš  ga, ne ostavljaš ga!"
Falkensteiner Club Funimation Borik osmislio je posebnu ponudu  kreiranu za Dan zaljubljenih, a ona uključuje romantičnu večeru u pet  sljedova uz mogućnost Wellness paketa za dvoje u hotelskom Spa centru  (korištenje hotelskih sauna, relaks prostorije s vodenim krevetima, vanjskog grijanog jacuzzija, fitness dvorane i grijanog ututarnje-vanjskog bazena).
Mladenka Štura, direktorica Art hotela Kalelarga i hotela Bastion kazala je kako će, kao i svake godine, u oba hotela za zaljubljene u ponudi biti  posebno prilagođeni i osmišljeni meniji i cijene. S druge strane, hotel  Bastion će posjetiteljima nuditi i posebne wellnes Valentinovo pakete,  koji uključuju wellness, spa i relax zonu (saune, masaže, jaccuzi i sl.).
– Popunjenost na Dan zaljubljenih posljednjih je godina dosta ovisila  o tome na koji dan pada Valentinovo, pa ako bi bio vikend, popunjenost  bi bila velika, međutim unutar radnog tjedna popunjenost bi bila nešto  slabija, što je i za očekivati. Ali za ovakav tip Valentinova zainteresiraniji  su stranci i domaći gosti iz ostatka Hrvatske, nego naši Zadrani, kazala je  Štura.


Rezervacije u zadnji tren
Iz Boutique hostela Forum, smještenog u srcu Poluotoka, saznajemo  kako svake godine do zadnjeg trenutka ne znaju kolika će biti popunjenost, što je i tipično za hostele da se rezervacije rade u posljednji tren.
– Točne informacije znat ćemo tek 13. i 14. veljače kada momci ili djevojke odluče iznenaditi svoje voljene pa dođu do nas. No, za sada nemamo nikakvih posebnih najava niti akcija jer nam se do sada nije pokazao  neki veliki interes, kazali su nam iz hostela dodavši kako Zadru očito fali  romantičnih ljudi.
– Nestala je romantika, zasivio je grad, dodali su.
Donedavno, dok se još uoči Valentinova organiziralo puštanje lampiona Boutuique hostel Forum bi uvijek sudejlovao u manifestaciji.
– Kod nas su se prodavali ti lampioni, ljudi bi rezervirali sobe baš zbog  lampiona i uvijek smo im bili poveznica s tom manifestacijom, i obrnuto. Međutim, kako su se lampioni s vremenom odmaknuli od Valentinova, tako je i interes za Valentinovo u hostelu pao, kazali su.




Ljubav ide kroz želudac
Hoćete kušati "Jedro ljubavi", "Zaljubljeni Mignon", "Cvit za zaljubljene" ili pak "Rustikalni duet"?
Da ljubav ide kroz želudac, znaju zadarski restorani pa su tako za sve  zaljubljene osmislili posebne menije i sljedove koji će ih, barem što se  njihovih naziva tiče, oduševiti.
Restoran Bon Apetit za Valentinovo je osmislio tri posebna menija. Tako ćete moći kušati, među ostalim, mousse od avokada s dimljenim  brancinom, zatim kovača "griffin" (pečeni filet kovača s parenim povrćem i umakom od pjenušca), „jedro ljubavi“ (krema od kozica, marinirane kozice, tortilja i mikro salata) i „zaljubljeni mignon“ (mignon u  pršutu aromatiziranog u crnom vinu i zelenim njokima od koprive). A tu  će biti i slastice poput cremeux od limete, žele od manga, tamna i extra  crna čokolada, maraschino torta, torta od pistacije i dr.
Hedonist Dining & Hangout restoran poziva Zadrane da ovu najromaničniju večer provedu uživajući u dva menija čistog hedonizma. Tako  ćete moći birati između jela „surf & turf lovers“, „rustikalni duet“ (lungić,  prosciutto cotto, mozzarella, pire od bundeve, rustiklani krumpir), „zimska čarolija“…


Za valentinovski štimung "Three  little birds"
U najnovijem baru na Poluotoku, Gumi baru, za glazbeni valentinovski štimung  zadužen će biti bend „Three little birds“, a pripremaju se i još neka iznenađenja za  goste koje nam voditelj Ivan Božić nije htio unaprijed otkrivati kako bi bilo iznenađenje.