Milanović: “Udruga glupog i neduhovitog akronima BABE doista ne treba braniti holivudske glumice od mene”

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
NASTAVAK POLEMIKE
Autor: 
"Rekao sam i stojim kod toga da imamo problem o kojemu treba govoriti i treba potaknuti žene žrtve spolnog uznemiravanja da prokažu svakog, a pogotovo nasilnika koji to čini s pozicije moći svake vrste. Ono što nam ne treba su dogme udruga koje ne dopuštaju niti razmišljanje, a kamoli razgovor, drugačije od njihovog", poručio je Zoran Milanović.
Arhiva NL
Zoran Milanović, predsjednik RH

Predsjednik Zoran Milanović upravo je nastavio svoju polemiku s Udrugom BABE, koja ga je kritizirala zbog njegove izjave o seksualnom zlostavljanju u kojoj je poručio da “nas ne treba zanimati kad zapomažu bogate glumice”.

Milanović je odgovorio na Facebooku napao Udrugu.

Evo njegove objave:

“Najoštrije osude zbog toga što imam stav i usudim ga se javno izreći, pa i objasniti, stigle su ovoga puta od udruge glupog i neduhovitog akronima B.A.B.E. Poput zaboravljivih holivudskih glumica – koje one sada brane od mene – predstavnice te udruge zaboraviše kako sam uvijek spreman reći ono u što sam uvjeren.

I kako u skoro već dvadesetak godina javnog djelovanja provodim ono o čemu oni uglavnom samo galame. Ne ono što je dnevnopolitički isplativo i što po tzv. anketama ‘misli većina’.

Pogotovo ne educirajući se na kratkom valu njihove prigodne buke koja njima jamči naslovnice, a žrtvama spolnog uznemiravanja u Hrvatskoj ili ne donosi ništa ili ponekad šteti.

Ne znam kakvu to laboratorijsku ‘edukaciju’ treba proći da bi se, valjda bez razmišljanja, pljeskalo svemu što B.A.B.E. kažu, ali znam da njihove holivudske (re)akcije neće riješiti problem spolnog uznemiravanja u Hrvatskoj.

Rekao sam i stojim kod toga da imamo problem o kojemu treba govoriti i treba potaknuti žene žrtve spolnog uznemiravanja da prokažu svakog, a pogotovo nasilnika koji to čini s pozicije moći svake vrste.

Ono što nam ne treba su dogme udruga koje ne dopuštaju niti razmišljanje, a kamoli razgovor, drugačije od njihovog”, poručio je Zoran Milanović.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)