Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

VRIJEDNI VOLONTERI Pokloni i uzmi ili jednostavno samo uzmi

07.02.2021. 10:25


Na tržnici najveće zadarske gradske četvrti Bilog Briga ove nedjelje moglo se svjedočiti istinskoj humanosti u režiji građana grada Zadra. Akcija »Pokloni i uzmi ili jednostavno samo uzmi« po četvrti je put uspješno održana. Na Bilom Brigu su vrijedni volonteri iz grupe »Marjana Ikić i prijatelji« organizirali sajam gdje su svi mogli donijeti nešto što im ne treba i uzeti ono što im je potrebno bez obveze da nešto sami ostave.
– Željeli smo u ovim turobnim vremenima motivirati ljude da jedni drugima poklonimo ono što imamo: knjige, odjeću, obuću, posteljinu, stoljnjake i razne ukrasne sitnice. Spojiti ih, širiti dobrotu. Neki ljudi donose i potpuno nove stvari iz trgovina, razne artikle s etiketama, govori Marjana Ikić, organizatorica ove vrijedne akcije dodajući kako je uvijek lijepo na ovakvim događanjima.
– Drago nam je što nema kiše. Još uvijek imamo puno stvari za poslagati, ali podijelit će se to sve. Odaziv je uvijek dobar, u to ne sumnjamo.


Samo volonteri
Ove godine u humanosti se iskazala i Tržnica Zadar.
– Omogućili su nam besplatno korištenje vlastitih skladišnih prostora koje smo zahvaljujući dobrim ljudima vrlo brzo popunili. Sami su se sjetili ponuditi nam to, stvarno mi je drago, ali nisam to očekivala, praktički sam se šokirala kad su mi se javili, priča Ikić naglašavajući kako su svi koji u današnjoj akciji sudjeluju volonteri.
– Akciju je organizirala grupa »Marjana Ikić i prijatelji« o čijim aktivnostima možete više saznati na našoj Facebook stranici.
Jedna od volonterki čak je sama platila taksi da dođe na Bili brig te je prema riječima Marjane Ikić, uvijek tu kad treba volontirati.
– Sviđa mi se ideja, lijepo mi je tu. Marjanu sam upoznala privatno, na kupanju. Odjeća uvijek dobro dođe, a redovito poklanjam dječju odjeću koju su moja djeca prerasla kako su i meni drugi poklanjali. Kome god što treba neka se bez srama javi u grupu na Facebooku. Cijela ideja je krasna, na ovakvim događanjima može se upoznati puno sjajnih ljudi, kaže volonterka Magdalena.


Odjeća za djevojčice
Akciji su se odazvali brojni dobri ljudi, a jedna od njih je i Patricija Alešević koja je sa svoje dvoje djece navratila na Bili Brig.
– Donijeli smo kutiju odjeće za djevojčice, a možda uzmemo i nešto za sebe. Stvarno mi je drago što sam danas ovdje, a smatram da bi ovakve akcije trebalo organizirati i češće, napominje Alešević.