Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Atomski sat ostavio najbolji dojam

06.03.2011. 23:00
Atomski sat ostavio  najbolji dojam


Iako su svi sastavi bili dobri na svoj način, najbolji dojam je ostavio Atomski sat, najviše zbog savršenog skidanja vokala Branimira Štulića Johnnyja


Nakon dobro posjećene Jeze irokeze, ove subote je u studentskom klubu Božo Lerotić održan jednako uspješni Rocky 2011. Riječ je o još jednoj od kvalifikacijskih gitarijada u organizaciji udruge “Šigureca” koja sastavima omogućuje da negdje sviraju, osvoje nagradu, uđu u veliko finale i steknu nekakvo iskustvo.
Ovaj put smo imali prilike vidjeti dosta dobrih rock-sastava. Tijekom večeri nastupili su Dišpet, Atomski sat, Single, Ladies, Brown sugar, Dirty Harry, Meshi the Bovich Zoo i Anonymous, dok su specijalni gost večeri bili Erotic Biljan and his Heretics.
Iako su svi sastavi bili dobri na svoj način, najbolji dojam je ostavio Atomski sat. Prije svega zbog savršenog skidanja vokala Branimira Štulića Johnnyja. Ne smije se ni zanemariti odlično uštimani Brown sugar, na kojima se odmah primjećuje dugogodišnje sviračko iskustvo. Vrlo interesantni su bili i Dirty Harry, najviše zbog odličnih dionica na flauti, koji su neodoljivo podsjećali na legendarnog Iana Andersona. Nakon svega, na pozornici su se pojavili Heretcsi s Biljanom. “Rock n roll revolution No. 5” doslovno je dobila svoj smisao nakon prvih taktova. Nevjerojatna energija ispunila je nezahvalni prostor DHM-a, gdje, izgleda, samo ovakvi sastavi mogu zvučati prilično dobro. Hereticsi su zadarskoj publici podarili bezbroj dobrih pjesama, s kojima su pokazali zašto su tražena roba u susjednim zemljama. Osim odličnog garažnog zvuka, Erotic Biljan and his Heretics su odlični stage performeri. To je još jedan živi dokaz da kombinacija usviranosti i dobrog vladanja na pozornici čini bend bendom. Hereticsi iza sebe imaju zavidan broj koncerata i tri albuma – nulti “Electrocuted”, prvi službeni “Supersticky”, te lani objavljen i od kritike iznimno hvaljen “H is for Heretics”. Uskoro će se naći i na britanskoj kompilaciji “No way out”, a u planu je i turneja po Njemačkoj. Na sreću, uspjeli smo ih vidjeti i u našem gradu.