Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Loptica osniva prvi zadarski dječji sportski vrtić

06.03.2011. 23:00
Loptica osniva prvi zadarski  dječji sportski vrtić


U prvoj godini nakon otvaranja škole, 2003. godine, počelo se raditi sa 30-ak djece i dva trenera. Danas imamo upisano 200-tinjak djece, a funkcioniramo s petero zaposlenih trenera, od kojih su tri stalno zaposlena te dva honorarno zaposlena trenera. Uvjeti za rad danas su dosegnuli vrhunac, istaknuo je Marinko Miočić


Dječja sportska  škola Loptica obilježila je  osmu godinu postojanja i rada u Zadru u sklopu ŠC  Franka Lisice. Voditelji i vlasnici škole su Ana i Marinko  Miočić, kroz čije je ruke i  radne metode prošao veliki  broj zadarske djece, od kojih  pojedinci danas ostvaruju  značajne sportske rezultate.
Ana i Marinko su kao  nezaposleni sportski par po  povratku iz Zagreba željeli su  osnovati dječju sportsku škole, ali i sportski vrtić.
– Nakon godina rada,  seljenja iz prostora u prostor,  pa sve do ovog današnjeg  kojeg nam je ustupio Grad  Zadar, kroz Lopticu je u  osam godina prošlo oko 1.700  do 2.000 djece predškolske  dobi od četiri do sedam godina. U prvoj godini nakon  otvaranja škole, 2003. godine,  rad smo započeli s tridesetak  djece i dva trenera. Danas u  našoj školi trenira dvije stotine djece i pet trenera, ističe  Marinko Miočić, jedan od  trenera i vlasnik Loptice.
Prostorije smještene u 300  četvornih metara, u početku  potpuno devastiranog objekta u okvirima ŠC Franka  Lisice dobivene su od Grada  Zadra na korištenje. Danas  su tu uređene dvije dvorane,  svlačionice i prilagođene sanitarne čvorove.
U petak su se djeca, njihovi  roditelji i treneri prisjetili  samih početaka rada te je  osam velikih godina rada proslavljeno s puno radosti i  veselja. Mali-veliki sportaši  su rođendan proslavili radno.  Kratkim svečanim treningom  prezentirali su svojim roditeljima samo mali dio elemenata gimnastike, univerzalne penjalice, košarke i novo osmišljenih igara – ljeto-zima i čistači.
– Nakon treninga pripremili smo svečani domjenak.  Bilo je tu pršuta, sira,  budžolice, kroštula, a za kraj  smo poslužili veliku rođendansku tortu. Djeca u Loptici  kroz igru i veselje treniraju 15  sportova, košarku, nogomet,  rukomet, odbojku, biciklizam, gimnastiku, atletiku,  dječji aerobik, tenis, hokej na  travi, ritmičku gimnastiku,  skijanje, sportsko penjanje,  kuglanje te orijentacijsko  trčanje, kazao je Miočić.
Bračni par Miočić od sljedeće godine planira otvaranje  cjelodnevnog boravka, odnosno, osnivaju sportski vrtić  koji će se zvati kao i sama  škola, Loptica. U vrtiću je sve  spremno za upise koji će  započeti u svibnju.
– U dječjem sportskom vrtiću Loptica naglasak će biti  na svakodnevnom treniranju,  sportskim kampovima i školi  skijanja, s obzirom na to da je  Ana međunarodni učitelj skijanja, a ja uz međunarodnog  učitelja još i demonstrator.  Svako dijete, pored svih rekvizita za spomenute sportove,  imat će i svoju opremu za  skijanje – skije, štapove, kacigu i skijaške cipele, istaknuo je Miočić dodajući  kako kao i u slučaju dječje  sportske škole očekuju veliki  interes i za dječji sportski  vrtić te poziva sve zainteresirane roditelje da što prije  obave sve potrebite predbilježbe oko upisa za svoju  djecu.