Mlade maškare razveselile Zadrane (FOTOGALERIJA)

Slika korisnika admin
Adam VIDAS

Najmlađe maškare još jednom su razveselile mnogobrojne prolaznike kada su jutros  drugog dana Karnevalića 057, prodefilirali gradom. Osamstotinjak mališana krenulo je s Obale kneza Branimira, preko zadarskog mosta, pa do Foruma gdje je za najslađe maškare pripremljen poseban program. Pjesme, plesa i recitacije nije nedostajalo, a vrijedne maškare, vrtičke uzraste, njihove tete, osnovnoškolce i učiteljice dočekali su i poklon paketi, kao sokovi te krafne.

Kolonu sačinjenu od dvadeset i tri grupe predvodili su svemirci iz dječjeg vrtića Latica. Iza njih su slijedili gusari iz OŠ Voštarnica. Bilo je tu i šarenih bombona iz kaljskog vrtića Srdelica, a pažnju su plijenili i pingvini iz Maslačka. Pravu pomamu za slatkim stvorili su M&M bomboni iz dječjeg vrtića Pinokio, a godišnja doba predstavila su djeca iz vrtića Vrapčić. U jastuke preobučeni su bili mališani iz vrtića Zvjezdice, a životinje svih vrsta potekle su iz Kocke kockice. Voće je prošetalo iz dječjeg vrtića Manulica, a pravo indijansko selo sa šatorom i totemom dovela su djeca iz vrtića Bambi. Iako im se vrtić zove Žuto Pače, njegovi mališani su ove godine poželjeli biti patuljci, a morsku tematiku u obliku mornara imao je dječji vrtić Školjkica. Prošetali su se gradom i vrtlari, a iz Mora su potekli anđeli. Bilo je tu i pačića iz dječjeg vrtića Ribica, kao i vrških gljiva, dok se igraonica Casper odlučila na partiju šaha. Virani su za ovu prigodu na Forum doveli ledenu družinu sastavljenu od Eskima, pingvina ali i jednog iglua, a pravu mornaricu već tradicionalno odlični predstavili su Puntamiški tići. Oni su ujedno bili i najnestrpljiviji da svoj program pokažu i na bini Karnevalića 057. Svoje maske ponijeli su i učenici osnovnih škola Bartul Kašić, Zadarski otoci i Kruno Krtić, a u goste je došao i dječji vrtić Zvjezdice iz Zemunika.

Nije nedostajalo niti šarolikih nastupa nakon što se maškarano mnoštvo smjestilo na Forum, a pravi pljesak odobravanja primilo je stablo iz dječjeg vrtića Smješak čija poduža recitacija nije ostavila nikog ravnodušnim.

Karnevalić 057 već tradicionalno svake godine donosi maškarano veselje i grad. I ove godine brojke mališana koje sa svojim tetama i učiteljicama pohode karneval mjere se u stotinama, po čemu ga svrstavaju u najposjećenije i najuspješnije zadarske karnevalske programe.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno