Podijeljeno 5.600 komada sadnog materijala

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ
Cijena subvencionirane sadnice masline u Ninu iznosi 10 kuna

Djelatnici ninskog  Gradskog ureda za gospodarstvo, poljoprivredu i poduzetništvo uz pomoć djelatnika  gradskog Komunalnog poduzeća "Komunalije i odvodnja"  d.o.o. ovih su dana maslinarima i vinogradarima iz Nina i  njegovih pet prigradskih mjesta Zatona, Ninskih Stanova,  Žerave, Grba i Poljica Briga u  sklopu projekta subvencioniranja podijelili ukupno 1.700  sadnica maslina te 3.900 cjepova vinove loze. Sadni materijal u Nin je stigao posredstvom zagrebačke tvrtke  "Fragaria". Akcijom, u koju je  Grad Nin ove godine investirao preko 100.000 kuna  obuhvaćeno je ukupno 68  maslinara te 57 vinogradara.

 U ovo doba štednje i recesije svakako nije nevažno  kad se za razliku od tržišne  cijene od 35 do 40 kuna za  sadnicu masline plati 10 kuna,  a za lozni cijep od 15 kuna kad  ga se kao u ovom slučaju  dobije za simboličnih 3,5 kuna. Kako bi se izbjegla bilo  kakva moguća preprodaja sadnog materijala, svi maslinari  i vinogradari prije preuzimanja sadnog materijala morali  su predočiti zemljišni vlasnički list. Također su djelatnicima Odjela za financije i  gospodarstvo bili dužni neposredno na terenu predočiti  iskopane rupe u koje će se  ovako dobiveni sadni materijal saditi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno