Vrančić tvrdi da je Grad dužan 750.000, a Dragić da je dug 1,5 milijun kuna

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN
Prema izvješću o poslovanju, HNK Zadar je u prošloj godini ostvarilo manjak prihoda u iznosu od 218.068 kuna

Rasprava o izvješćima o radu i financijskom poslovanju ustanova u kulturi kojima je osnivač Grad Zadar na jučerašnjoj se sjednici Gradskog vijeća svela uglavnom na raspravu o poslovanju i repertoaru Hrvatskog narodnog kazališta Zadar. Uzrok osobitog zanimanja vijećnika za zadarsko kazalište bio je nedavni istup ravnatelja Renata Švorinića koji je Ministarstvu kulture, odnosno HNS-ovoj ministrici Andreji Zlatar Violić, zamjerio što je za financiranje programa HNK Zadar u 2013. godini odobreno svega 60.000 kuna, što je 70% manje u odnosu na 2012. godinu kada je bilo odobreno 170.000 kuna.

Prema izvješću o poslovanju, HNK Zadar je u prošloj godini ostvarilo manjak prihoda u iznosu od 218.068 kuna, no s obzirom na višak prihoda prenesen iz 2011. u iznosu od 527.654 kuna, u konačnici je godinu završilo s 309.586 kuna "u plusu". Izvješće prihvaćeno uz glasove "protiv" vijećnika SDP-a i HNS-ove Vesne Sabolić.

Vijećnicima SDP-a smetalo je što ravnatelj nije javno reagirao i u slučajevima potraživanja sredstava od strane Grada Zadra

- Grad Zadar godišnje financira HNK Zadar s 5,4 milijuna kuna, a trenutno neplaćena obveza Grada prema HNK Zadar iznosi 751.000 kuna. Mislim da je to u odnosu na 5,4 milijuna kuna ipak minimalni iznos. Mi smo u stalnom kontaktu s ravnateljem i nikad nije došla, niti će doći u pitanje, realizacija programa HNK. Grad Zadar je stalno na usluzi i ako ustreba - sredstva će se naći.

Dragić je odgovarajući Vrančiću ustvrdila kako je svoj izračun utemeljila na odgovoru gradske uprave njezinoj stranačkoj kolegici Omerki Šarić Frantin o dugovanjima gradskog proračuna dobavljačima i proračunskim korisnicima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno