Predsjednik udruge Vir bez podjela podnio ostavku

Slika korisnika admin
Autor: 
Fabio ŠIMIĆEV

Josip Bašić medijima je proslijedio priopćenje kojim je javnost obavijestio o podnošenju ostavke na na mjesto predsjednika udruge za promicanje kvalitete življenja i razvoj Vir bez podjela.

- Razlog davanja ostavke je osobni zaključak, nakon dugog razmišljanja, kako nisam zadovoljan smjerom kojim udruga ide. Osobno sam se  zalagao da nam primarni cilj bude upozoravanje na kriminalna djela u  Općini Vir i njenim tvrtkama te vršenje pritiska na nadležne institucije ,  prije svega Državno odvjetništvo i USKOK, da reagiraju na naše prijave,  te odrade svoj posao pošteno i sukladno zakonu. Smatram da je to jedini  pravi put kako riješiti ovu situaciju na otoku Viru te stanovnicima u budućnosti omogućiti bolji život. Nakon predaje brojnih dokaza te izvida  djelatnika USKOKA nadao sam se kako će sve biti u redu i da će se pokrenuti određeni procesi, međutim, danas nakon godinu dana sam izgubio  svaku vjeru te imam informacije kako se sve to skupa pokušava zataškati, pojasnio je Bašić razloge svog poteza. Kako piše dalje bilo mu je jasno  da djelovanje udruge mora prijeći na stepenicu više te zahtijeva jače medijsko istupanje ili u konačnici veliki prosvjed kojim bi ukazali na nepovjerenje  državi i njenim institucijama koje ne štite interese svojih  građana.

- U razgovoru s brojnim našim članovima sam nailazio na njihovo  odobravanje ovakvog razmišljanja te spremnost na sudjelovanje u tim  akcijama. Prilikom svakog mog pokušaja provođenja takvih ideja one su  opstruirane raznim drugim razmišljanjima te sam shvatio kako nikakvog  pomaka neće biti. Bilo je i nedostataka u međusobnoj komunikaciji te  sam često bio uskraćen za određene informacije, što je za poziciju predsjednika udruge, smatram, nedopustivo. Sve ovo sadašnje bavljenje tekućim problemima te, nekim po meni trivijalnim stvarima , treba biti usputno a nikako strateški u ovom trenutku. Moramo biti svjesni kako o  svemu tome odlučuje načelnik sa svojom većinom te će odlučivati dokle  god bude na vlasti. Davanje glavne pozornosti tome nas dovodi u situaciju da se neprestano vrtimo u krug, a moja je želja bila da se ide naprijed. Naravno da je u mom dosadašnjem mandatu i bilo dobrih poteza i  akcija, pri čemu bih najviše istakao prosvjed zbog nezakonitog nasipavanja obale, što je, smatram, pravi primjer kako rješavati probleme na Viru  kad se nalazimo u situaciji nerazumijevanja brojnih institucija. Danas je  taj predmet na sudu, na koji ne možemo utjecati,  i naš je posao tu  odrađen do kraja, zaključuje Bašić u svom pismu.

- Smatram da je ovaj moj potez, s obzirom na donesen zaključak temeljem dubokog promišljanja, logičan te ispravan budući da kao čelna  osoba nisam zadovoljan putem kojim udruga ide. Osobno mi je vrlo žao  što je do ovog moralo doći te novom vodstvu želim puno sreće i uspjeha  u daljnjem radu  s nadom kako će doprinjeti boljem životu na našem  otoku, poručio je. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno