Zadnji vlak za gornji dom

Slika korisnika admin
Autor: 
Marin GOSPIĆ

S posljednja dva gostovanja (Šibenik, Gorica) odbojkaši Zadra vratili su se s jednim osvojenim bodom i tako su pali na treće mjesto 3. skupine. Vodeća Gorica konkurenciji je još samo teoretski uhvatljiva, a drugi Šibenik ima dva boda više. Do kraja doigravanja su još tri kola u kojima je otvorena borba za drugo mjesto. Nakon ovog vikenda puno bi toga moglo biti jasnije. Zadar, ako želi preskočiti Šibenik, večeras (18 sati) u 10. kolu ima imperativ pobjede protiv Gorice. U slučaju da se to ne dogodi, a da Šibenik pobijedi Centurion u Puli, to bi vrlo lako moglo značiti kraj nadanjima momčadi s Višnjika da će sljedeće sezone igrati u Skupini I. Prije dvije godine ispred Zadra su se ugurali Zagreb i Daruvar, lani je to uspjelo Karlovcu i Rijeci, a situacija u ovoj sezoni još se može spasiti. Opet, pitanje je koliko na Višnjiku doista smatraju da je ulazak u Skupinu I dobar izbor. Trener Marin Masnić već je isticao kako o tome "treba dobro razmisliti". Ova momčad nema problema na domaćim utakmicama, kada je uglavnom kompletna, ali ima na gostovanjima jer najbolji sastav Masnić ima na raspolaganju samo kada je riječ o dvobojima u susjednom Šibeniku. Na udaljenija gostovanja Zadar najčešće putuje oslabljen, a to nije praska od jučer. Baš kao što nije i neočekivana jer se u najavi sezone isticalo da će "stariji igrači pomoći koliko budu mogli", a to je u slobodnom tumačenju trebalo značiti da će na raspolaganju biti uglavnom na domaćim utakmicama.

Gorica na Višnjik dolazi sa šest uzastopnih pobjeda i u tom je razdoblju dvaput bila bolja od Zadra u svojoj dvorani (3:0, 3:1). Od momčadi kojoj je bio upitan ulazak među četiri sastava u Skupini II Gorica je u kratkom razdoblju praktično već osigurala viši rang sljedeće sezone.

- Uvjerili smo se u kvalitetu Gorice, ali znamo da ni mi nismo bez izgleda. Igramo kod kuće i nadamo se dobrom izdanju svih igrača. Prije dva tjedna protiv Centuriona pokazali smo da se naši igrači mogu dobro nadopunjavati i nadam se da ćemo i ovaj put iskoristiti širinu našeg rostera - kaže Masnić i dodaje kako u klubu "nisu opterećeni ulaskom u gornji dom".

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno