Nastavljeno suđenje bivšem šefu zadarske Krim-policije

Slika korisnika valentinam
Oštetio državu za 41 tisuću kuna
U nastavku suđenja Zrinku Perici saslušano je dvoje svjedoka obrane, administrativna tajnica zadarske Krim-policije Ines Sorić i umirovljenik Miljenko Jukić
Zvonko KUCELIN
Zrinko Perica na sudu je zbog sumnje da je namjerno oštetio državni proračun

Na Općinskom sudu u Zadru jučer je nastavljeno suđenje bivšem čelniku zadarske Krim-policije, Zrinku Perici (50), kojeg se tereti da je državu oštetio za 41.083,26 kuna.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru optužilo ga je da je počinio kazneno djelo prijevare i to u razdoblju od veljače 2003. do veljače 2012. godine u Benkovcu i Zadru s ciljem da se u znatnoj mjeri materijalno okoristi nepripadnim ostvarenjem prava na uvećani osobni odbitak i priznavanjem olakšica za uplaćene premije za dopunsko zdravstveno osiguranje te nepripadnom isplatom naknade za troškove međumjesnog javnog prijevoza koji nisu stvarno bili izvršeni. Ističu kako je koristio činjenicu da od rođenja ima prijavljeno prebivalište u mjestu koje se nalazi na području posebne državne skrbi druge skupine, a svjestan da stvarno s obitelji živi u kući koja je bila u vlasništvu njegovog punca u drugom mjestu na području posebne državne skrbi treće skupine.

U nastavku suđenja jučer je saslušano dvoje svjedoka obrane, administrativna tajnica zadarske Krim-policije Ines Sorić i umirovljenik Miljenko Jukić. Sorić je potvrdila kako je u prvoj polovici 2014. godine u njihov odjel PU zadarske u više navrata nazivao Petar Šegota iz Udruge kriminalista iz Rijeke želeći se susresti sa Zrinkom Pericom. Bivši načelnik zadarske Krim-policije, proizlazi iz rečenog za suđenja, od Šegote je pozajmio novac.

- Nakon što sam šefa upozorila kako Šegota često naziva tražeći razgovor s Pericom, to se konačno i dogodilo, a pritom su dogovorili da Šegota dođe u naš ured u Zadru. Mjesec, dva iza tog razgovora došao je iz Rijeke, tada sam ga prvi puta vidjela, a zaključila sam kako se Perica i Šegota nisu otprije poznavali, kazala je Sorić dodajući kako ne zna ništa u smislu pozajmice novca.

Svjedok Miljenko Jukić, umirovljeni instruktor vožnje, iskazivao je kako je na prijateljskoj osnovi, bez naplate, pomagao Zrinku Perici u ličilačkim radovima u stanu na Meladi početkom 2015. godine.

- Bojao sam grilje, ogradu i drugo tijekom pet, šest dana, da bi onda Perica rekao kako više ne trebam dolaziti, iako je ostalo još posla. U to vrijeme u tom stanu bio je i jedan majstor parketar, rekao je Jukić i dodao kako ne zna kakvo je u to vrijeme bilo imovno stanje optuženog.

Suđenje se nastavlja u travnju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)