Ministar Ćorić položio kamen temeljac za objekt HEP ODS-a u Novalji

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
HEP na širem području planira uložiti 40 milijuna kuna
Vrijednost investicije iznosi 4,5 milijuna kuna, a radovi se planiraju završiti do kraja 2019. godine. Zgrada će pružiti adekvatne radne uvjete za dvadesetak radnika terenske jedinice Karlobag koji samo na području Novalje i okolice na mrežu priključe oko 300 novih korisnika godišnje
CROPIX/ HEP
Polaganje kamena temeljca nove pogonsko-poslovne zgrade HEP- ODS-a u Novalji u industrijskoj zoni Čiponjac

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić položio je jučer kamen temeljac pogonsko- poslovne zgrade HEP ODS-a u  Novalji. Vrijednost investicije iznosi 4,5 milijuna kuna, a radovi se planiraju završiti do kraja 2019. godine.

Zgrada Elektrolike u poslovnoj zoni Čiponjac u Novalji pružit će adekvatne radne uvjete za  dvadesetak radnika terenske jedinice Karlobag koji  samo na području Novalje i okolice na mrežu priključe oko 300 novih  korisnika godišnje. Zgrada će omogućiti efikasnije pružanje i ostalih usluga korisnicima na sjevernom dijelu otoka Paga, a koje uključuju izdavanje elektroenergetskih suglasnosti, prijepis vlasništva, usluge u vezi s  očitanjem stanja brojila, reklamacije očitanih količina električne energije i druge usluge u nadležnosti HEP ODS-a.

Efikasnije pružanje usluga

Ministar Ćorić je kazao kako će zgrada Elektrolike u Novalji, u koju će  HEP uložiti 4,8 milijuna kuna, omogućiti bolju uslugu korisnicima i  rješavanje priključaka na mrežu, što je posebno važno za razvoj turizma  na ovom području.

- U Novalji i okolici na električnu mrežu godišnje se priključi čak 300  novih potrošača i zato je važna ova investicija. Za građane i gospodarstvo  važne su i brojne druge investicije na području u nadležnosti Elektrolike,  a koje u trogodišnjem razdoblju iznose 40 milijuna kuna, istaknuo je  Ćorić,  dok je predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d., Frane  Barbarić, rekao kako ove godine započinju s radovima na realizaciji projekta HES Kosinj/HE Senj2, vrijednog 3,7 milijardi kuna.

Rješenje Kosinjske doline

- U tijeku je izrada dokumentacije za ishođenje građevinskih dozvola,  a uskoro počinje izgradnja  cesta koje će biti javnog karaktera, za potrebe  lokalnog stanovništva i gostiju u tom kraju. Što se tiče Kosinjske doline,  Uprava je donijela ključne odluke potrebne da se u komunikaciji s lokalnim stanovništvom i vlasnicima zemljišta i objekata, adekvatno i pravično riješe imovinsko-pravni odnosi, naglasio je Barbarić dodajući kako  će HEP do kraja 2021. godine na području čitave Hrvatske, u distribucijsku mrežu uložiti oko tri milijarde kuna, čime će omogućiti sigurnost  opskrbe postojećih i budućih potrošača..

Što se tiče  realiziranih investicija u elektrodistribucijsku mrežu na području u nadležnosti Elektrolike, ističu se izgradnja kabelskog dalekovoda napona 35kV od trafostanice Lički Osik do Gospića, vrijedna više od  10 milijuna kuna te završetak rekonstrukcije trafostanice Biluća kod  Senja i obnove dalekovoda u podvelebitskom primorju, kojom je značajno povećana pouzdanost isporuke električne energije kupcima na tom  području, i u ekstremnim vremenskim uvjetima, za orkanskih udara bure. Planirana  ulaganja u 2019. godini odnose se na infrastrukturu na  širem području Senja, Rakovice i Gračaca.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno