Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

MINISTRICA DIVJAK Danas ću pokrenuti postupak za razrješenje ravnatelja Dragića!

07.03.2019. 10:54
MINISTRICA DIVJAK Danas ću pokrenuti postupak za razrješenje ravnatelja Dragića!


Nakon odluke Školskog odbora Ekonomsko -birotehničke i trgovačke škole kojim su odbacili prijedlog prosvjetnog inspektora o smjeni ravnatelja Joze Dragića, na službenoj Facebook stranici oglasila se i sama ministrica obrazovanja Blaženka Divjak. Njen post prenosimo u cjelosti:


Nakon što je policija podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu za mladež protiv učenika koji je prošlog mjeseca nanio tjelesne ozljede kolegici u zadarskoj Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi, ovaj slučaj još uvijek nije zaključen.
Prema informacijama koje je prosvjetna inspektorica dobila od škole, Školski odbor je jednoglasnom odlukom odbio prijedlog o razrješenju ravnatelja, usprkos nalazima prosvjetne inspekcije koji su ukazali na nedvojbene propuste u radu ravnatelja. Zato ću danas pokrenuti postupak za razrješenje ravnatelja.
Borba protiv nasilja u školama prioritet je Ministarstva, a u njoj trebaju sudjelovati prvenstveno škole, odnosno ravnatelji, zatim osnivači, a na koncu i samo Ministarstvo, te dati sve od sebe kako bi se iskorijenilo nasilje u učionicama koje ne možemo i ne smijemo relativizirati i ignorirati. Svatko treba preuzeti dio odgovornosti za rješavanje nasilja u društvu koje počinje prevencijom vršnjačkog nasilja u školama.