Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Mršić: Želimo pobjedu i tri boda, Pinčić: Očekujem najbolje izdanje

07.03.2020. 10:55


U 18. kolu Treće HNL jug očekuje nas »županijski derbi«, sraz biogradskog Primorca i Zadra. I to na igralištu Kazimir i Silvestar u kraljevskom gradu Biogradu na Moru s početkom u 15 sati. Obje momčadi u novu polusezonu ušle su identično loše i zabilježile dva poraza, po jedan domaći i gostujući. Biogradski Primorac je na svom travnjaku najprije poražen od Jadrana LP (1:3), nakon čega je bodove izgubio i u Klisu gdje ga je Uskok pobijedio rezultatom 3:0. Zadar se također nije proslavio na otvaranju proljetnog dijela sezone. Najprije su u Parku mladeži poraženi od Splita (4:1), da bi prošloga vikenda na Stanovima doživjeli poraz i od GOŠK-a (2:3). Jedno je sigurno, ovaj vikend će nekome od ova dva kluba donijeti prve bodove, a moguće je i da podijele plijen. U oba tabora s nestrpljenjem očekuju ovaj dvoboj koji, kao i uvijek da je na rasporedu »županijski derbi« Treće HNL jug, donosi dozu neizvjesnosti i povećani interes. Ovoga puta smo najavu prepustili trenerima obje momčadi, Stanku Mršiću na klupi Primorca i Marku Pinčiću koji je strateg momčadi sa Stanova.


Ostaviti dušu
– Jedno je sigurno, obje momčadi žarko žele osvojiti bodove u ovoj utakmici – kazivao je iskusni nogometni strateg na klupi Primorca (B), Stanko Mršić.
– I mi i Zadar smo u novu polusezonu krenuli s dva uzastopna poraza i svaki osvojeni bod nam je bitan. Zadar je bodovno u nešto povoljnijoj situaciji nego mi. Međutim, imaju još veće probleme u smislu da ne znaju kakva je budućnost kluba i hoće li uopće završiti natjecanje u Trećoj HNL jug u ovoj sezoni. Sigurno im nije lako s tog aspekta i teško se motivirati kada ne znaš što donosi sutra. Bez obzira na njihove probleme nas očekuje iznimno težak zadatak. Jer momčad koja protiv GOŠK-a u utakmicu kojoj sam i sam nazočio izbori 16 kornera sigurno je kvalitetna bez obzira što su na kraju poraženi. I zato se mi ne smijemo obazirati na njihove probleme, već se isključivo fokusirati na našu igru.
Na pitanje što bi u konačnici moglo odrediti pobjednika i ima li izostanaka, Mršić je kazao:
– Mislim da bi na kraju presudno moglo biti to koja momčad će biti motiviranija. I koja će tu želju za pobjedom iskazati kroz agresivnost i htijenje na terenu. Moji igrači moraju na travnjaku ostaviti dušu ako misle pobijediti Zadar. Jer, momčad koja u svojim redovima ima kvalitetne igrače poput Jerbića, Begonje, Vasilja, Jurića i ostalih nikome ne može biti niti približno lagan zalogaj. Nedostajat će nam Galešić i Jurišić koji su ozlijeđeni, te Kušeta koji ima tri žuta kartona. Međutim, koga nema bez njega se može i mora. I zato moramo dati svoj maksimuma ovu pobjedu.
O treneru Zadra Marku Pinčiću, Mršić je imao samo riječi hvale.
– O Marku kao treneru mislim sve najbolje. Bez obzira što nema puno godina, ima dosta trenerskog iskustva. Uostalom, bio je i prvoligaški trener što dovoljno govori o njegovoj kvaliteti. Ali, sutra (op.a. danas) mu želim poraz, a isto tako želim da u sljedećem kolu zabilježe pobjedu – kazao je u svom stilu Stanko Mršić.


Nema predaje
Marko Pinčić, trener momčadi sa Stanova, koju posljednjih mjeseci muče veliki problemi po pitanju opstojnosti NK Zadra, nije izgubio optimizam u sportskom dijelu.
– Protiv Primorca (B) očekujem da budemo dobri, da se vratimo na nivo koji smo imali u jesenskom dijelu sezone. U jedno ne sumnjam, moji igrači će dati sve od sebe da tako i bude. I zato očekujem njihovo najbolje izdanje ovoga proljeća. Jednostavno očekujem da se vratimo nogometu i barem ovih 90 minuta zaboravimo na sve probleme koje imamo izvan travnjaka. Nije to lako, ali siguran sam da mi to možemo. Nedostajat će nam Bugarija i Iveljić koji su izvan stroja, ali svi ostali su zdravi i s nestrpljenjem čekamo početak »županijskog derbija«.
I njemu smo kao i Mršiću postavili pitanje o tome što bi moglo odlučiti ovaj dvoboj.
– Teško je izričito kazati što bi moglo odlučiti pitanje pobjednika. Definitivno inspiriranosti neće nedostajati niti kod nas, niti kod Primorca. Po mom mišljenju moglo bi odlučiti to koja momčad bude kompaktnija, više momčad. I jedni i drugi u svojim redovima imamo pojedince koji mogu jednim potezom odlučiti ovu utakmicu. Ali na kraju će ipak prevagu po mom mišljenju odnijeti onaj koji bude više momčad. U svakom slučaju veselim se lijepoj nogometnoj predstavi koju će gledatelji, nadam se u velikom broju, moći gledati u Biogradu na Moru. Neka pobijedi bolji, a naravno da želim da to u ovoj utakmici budemo mi.
I Marko je o svom kolegi na klupi Primorca (B), Stanku Mršiću imao samo lijepe riječi.
– Što uopće kazati o Stanku osim da ga izuzetno cijenim i poštujem kao nogometnog stratega s velikim iskustvom. Ono što je on postigao u Hrvatskoj kao trener zaslužuje veliki respekt. Želim mu sve najbolje, ali u subotu mu želim poraz – rekao je na kraju razgovora Marko Pinčić.




»U jedno ne sumnjam, moji igrači će dati sve od sebe da tako i bude. I zato očekujem njihovo najbolje izdanje ovoga proljeća. Jednostavno očekujem da se vratimo nogometu i barem ovih 90 minuta zaboravimo na sve probleme koje imamo izvan travnjaka
Marko Pinčić


Treća HNL jug
18. kolo, danas, 15 sati: Primorac (B) – Zadar, GOŠK Du. – Neretvanac, Split – Zagora, Neretva – Urania, Junak – Vodice. Sutra (15): Kamen – Hrvace, Zmaj – Jadran LP, Sloga – Uskok.


Zadar vs Primorac (B) u Trećoj HNL jug


2016./17.
Zadar – Primorac 1:1
Primorac – Zadar 2:1
2017./18
Zadar – Primorac 1:0
Primorac – Zadar 2:0
2019./20.
Zadar – Primorac 3:0