Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

U »županijskom derbiju« tresla se brda, izrodio se miš

07.03.2020. 19:56


U 18. kolu Treće HNL jug biogradski Primorac i Zadar odigrali su u kraljevskom gradu Biogradu na Moru bez golova i pobjednika. »Županijski derbi« je bez obzira na prazne mreže mogao zadovoljiti tristotinjak promrzlih gledatelja koji su subotnje poslijepodne odlučili provesti na tribinama igrališta Kazimir i Silvestar. I Biograjci i Zadrani su u ovome dvoboju mogli do troboda, međutim, podjela bodova možda je i najpravedniji ishod nakon svega što se zbivalo na ovoj utakmici. Zadar je možda bio bliži pobjedi ako uzmemo u obzir da su dvaput pogodili vratnicu, ali Primorac (B) nije stvorio ništa manje prigoda, čak bi rekli da su u drugom poluvremenu bili bolji od Zadra. Na kraju su i vratari Ezekiel i Jakov Pinčić svojim obranama dali oboj ovoj nogometnoj fešti nakon koje nitko od aktera nema pravo na veliku tugu. Uostalom, i jednima i drugima ovo je prvi proljetni bod što je svakako, barem mali, razlog za zadovoljstvo.


Obostrane prilike
Već u 2. minuti domaćin opasno prijeti. Smokrović je ubacio loptu u šesnaesterac Zadra, a Pinčić kratko odbija. Na loptu natrčava Colić koji prizemno tuče s desetak metara, ali na gol crti se našao kapetan Jure Jerbić koji spašava čisti zgoditak. U 10. minuti nova prigoda za domaćine. Nakon odlično odigrane polukontre lopte se dočepao Smokrović i odapeo s 20 metara. Na žalost domaćina, lopta je preletjela Zadrova vrata. U 12. minuti prva prilika za Zadrane. Jurić je na desnoj strani odličnom loptom pronašao Katušu koji nakon varke tuče prema domaćim vratima. Lopta se od bloka odbija pod gredu, ali Ezekiel odličnom intervencijom otklanja opasnost izbacivši loptu u korner. Opasnost ni tu nije stala jer Jurić iz kuta pogađa bližu vratnicu domaćeg gola. Igrala se 15. minuta kada je Colić opalio s 20 metara, Pinčić brani. U 26. minuti nova prilika za domaće. Vodopija je odigrao povratnu loptu za Smokrovića koji puca preko gola. Kovačević je 33. minuti tukao s 22 metra, ali Pinčić je siguran. U 42. minuti Colić tuče preko gola u izglednoj situaciji što je bila posljednja prilika jedne momčadi u prvom poluvremenu nakon čega ih je sudac Josip Budan poslao na 15-ominutni odmor u svlačionicu.


Spašavali vratari
U nastavak utakmice obje momčadi ušle su sa istim sastavima koji su završili prvi dio. Prvi ponovno prijete domaćini i to u 55. minuti. Zelić je odigrao povratnu loptu za Nakića koji ne uspijeva pucati onako kako je htio i ova prilika odlazi u nepovrat. Dvijeminute kasnije ponovno su Biograjci u izgledboj situaciji. Smokrović je opalio s 22 metra, lopta umalo nije završilau rašljama Zadrova gola. Igrala se 65. minuta kada se, jedan od najboljih akteta ove utakmice Vedran Smokrović ponovno našao u prilici nakon što ga je povratnom loptom pronašao Colić. Ovoga puta njegovu namjeru osujetio je vratar Pinčić. U 71. minuti Vodopija je prošao po lijevoj strani i centrirao u šesnaesterac za Smokrovića koji puca glavom. Ali, samo do Pinčića koji bez većeg kroti loptu. Minutu kasnije u odličnoj prigodi bio je Vodopija nakon što je njegovu glavu centaršutom s lijeve strane pronašao Nakić. Sam kao duh Vodopija tuče ravno u Zadrovog vratara. Zadar je prvu priliku u nastavku imao tek u 73. minuti. kada je Anić opalio kaoiz topa, ali preko gola. U 80. minuti 100-postotna prilika za momčad sa Stanova nakon velike pogreške domaćeg vratara. Stokić je napravo pritisak na Ezekiela koji gubi loptu, ona se odbija do mladog Lokina koji sa 7-8 metara pogađa gredu. Dvije minute kasnije Clić je 18 metara pucao preko gola. LOkin je nakon solo prodora u 88. minuti odlično pucao s 15 metara, ali je Ezekiel još boljom intervencijom spasio vrata svoje momčadi. Posljednju priliku na utakmici imali su domaćini u sudačkoj nadoknadi. Smokrović je po tko zna koji put probo stranu i na 11 metara pronašao Nakića koji dobro puca, ali Pinčić još bolje brani.




  PRIMORAC B        0  
  ZADAR                   0  
BIOGRAD NA MORU – Igralište Kazimir i Silvestar. Gledatelja Sudac: Josip Budan (Podgradina). Pomoćnici: Josip Katuša (Raštane D.) i Petar Mijić (Rodaljice). Žuti kartoni: Colić (Primorac (B), Zdrilić, Vasilj, Anić (Zadar). Crveni: -.
PRIMORAC (B): Ezekiel, N. Jerbić, Colić (od 90' Pedišić), Birkić, Lazarevski, Ješe, Prpić (od 78' Jurić), Zelić (od 54' Nakić), Kovačević, Smokrović, Vodopija. Trener: Stanko Mršić.
ZADAR: J. Pinčić, Tokić, Jerbić (od 87' Kevrić), Katuša, Anić, Vasilj, Kulaš, Zdrilić (od 61' Stokić), Begonja, Jurić, Lokin (od 90' Butić). Trener: Marko Pinčić.


STANKO MRŠIĆ, TRENER PRIMORCA (B)


Kada ne zabiješ, ne možeš niti pobijediti
– Bila je ovo čvrsta utakmica i s jedne i s druge strane. Imali smo svoje prilike, ali ih nismo iskoristili. Na kraju smo mogli i izgubiti u završnici utakmice jer je Zadar imao svoje prilike za pobjedu. Završnica nam jednostavno nije bila na razini na kojoj treba biti i završilo je kako je završilo, podjelom bodova. Pokušali smo izmjenama u drugo poluvremenu podignuti nivo naše igre, pogotovo kada je ušao Nakić, ali gol nismo uspjeli postići. Upravo je Nakić imao jednu dobru priliku, ali udarac nije bo pravi. A kada ne zabiješ gol, ne možeš niti pobijediti


MARKO PINČIĆ, TRENER ZADRA


Bili smo bliži pobjedi od Biograjaca
– Moji igrači pokazali su borbenost koju su iskazivali i u prethodnim utakmicama i na tome im čestitam. Ovakav travnjak nam ne ide u prilog jer na njemu ne možemo razviti našu prepoznatljivu pas igru. Bez obzira na to moji igrači su se dobro snašli i na kraju smo imali izglednije prilike od Biograjaca. Najvažnije od svega je da smo prekinuli neugodan niz od dva uzastopna poraza. Ponavljam, bili smo dobri, možda i bliži pobjedi od Primorca. Idemo dalje u svoje bitke.