Zadarski MODES pridružuje se Škori

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika isikiric
Nakon što je nedavno osnovao stranku
Šanse su nam iznimno velike i napokon će se dogoditi trenutak u kojemu će jedna politička opcija izazvati tektonske potrese te konačno napraviti promjene kojih su zasad svima puna usta, a ništa nisu napravili, kaže Dvorski
Zvonko KUCELIN
Naša stranka MODES se ne gasi - Rudolf Dvorski

Miroslav Škoro samouvjereno je ovih dana krenuo u novi politički pothvat osnivajući stranku Domovinski pokret te je najavio veliko okupljanje na desnici. No, samouvjerenost s kojom je predstavio svoju političku ekipu po mnogima je neosnovana, s obzirom da su i stranke na koje je računao kao na sigurne saveznike već postavile svojevrsnu odstupnicu.
Naime, na pitanje hoće li se pridružiti Škorinoj stranci, Most i Hrvatski suverenisti još uvijek odgovaraju kako su razgovori u tijeku. Razgovori, međutim, traju već toliko dugo da je svima jasno kako se stranke međusobno ne mogu dogovoriti te kako će neki od partnera u pregovorima zasigurno otići nekoj drugoj koaliciji.
Oni koji ne mogu naći zajednički jezik u Škorinom savezu su Most i Suverenisti jer je riječ o suprotstavljenim interesnim sferama koje ni Miroslav Škoro ne može spojiti. Stoga su i predsjednik Suverenista, Hrvoje Zekanović, i politički tajnik Mosta Nikola Grmoja, u najnovijim izjavama napomenuli kako pregovori još traju. Očito nitko ne želi popustiti u svojim zahtjevima, osobito kada su svjetonazorska načela u pitanju, a u kojima ove dvije stranke često imaju dijametralno suprotstavljena stajališta.
No, onaj na koje Škoro može računati u Zadru je Moderna demokratska snaga županijskog vijećnika Rudolfa Dvorskog koji je Škoru već podržao i u predsjedničkoj kampanji. Naime, istražujući tko će se sve u Zadru priključiti novoosnovanoj stranci, saznajemo kako je upravo MODES taj koji se priključuje njegovu savezu. Znači li to, međutim, da će se MODES ugasiti ili će s Domovinskim pokretom sudjelovati na svojevrsnoj političkoj platformi?
- Ne, MODES se nikako ne gasi, ali podržavamo ovu priču oko Domovinskog pokreta i to bez fige u džepu, odnosno vrlo otvoreno. Smatramo da je riječ o pokretu koji može donijeti promjene na hrvatskoj političkoj sceni, a detalje toga obznanit ćemo na vrijeme. Ipak, i ovakvim izražavanjem podrške Domovinskom pokretu sve smo jasno rekli, kaže Dvorski kojega smo pak pitali kakve su im šanse da nešto ozbiljno narave na parlamentarnim izborima.
- Šanse su nam iznimno velike i napokon će se dogoditi trenutak u kojemu će jedna politička opcija izazvati tektonske potrese te konačno napraviti promjene kojima su zasad svima puna usta, a ništa nisu napravili. Međutim, mi ćemo odraditi isključivo onu političku priču koja će promjene zaista i donijeti, odnosno riječ provesti u djelo, u što sam sasvim siguran upravo iz dosadašnjih razgovora s gospodinom Škorom i iskustava s njegovim političkim potezima. Dogodit će se trenutak promjena kada će se prijeći s riječi na djela jer je u povijesti bilo previše onih koji su puno pričali o promjenama, a kada su došli na pozicije, nisu ni pokušali nešto napraviti, zaključuje Dvorski.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika mete
Škoro, piši kući "propalo je" (HSP, HSP AS, MODES...). Još ako se pridruži Mladen Meštrović, propast na kvadrat.
Slika korisnika Erik
Rudi pivati ćeš Ostao sam sam, ostao sam sam nikog nemam više ostao sam sam, ostao sam sam ko ce suze da mi izbriše hahahaha