Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadarski MODES pridružuje se Škori

07.03.2020. 10:43


Miroslav Škoro samouvjereno je ovih dana krenuo u novi politički pothvat osnivajući stranku Domovinski pokret te je najavio veliko okupljanje na desnici. No, samouvjerenost s kojom je predstavio svoju političku ekipu po mnogima je neosnovana, s obzirom da su i stranke na koje je računao kao na sigurne saveznike već postavile svojevrsnu odstupnicu.
Naime, na pitanje hoće li se pridružiti Škorinoj stranci, Most i Hrvatski suverenisti još uvijek odgovaraju kako su razgovori u tijeku. Razgovori, međutim, traju već toliko dugo da je svima jasno kako se stranke međusobno ne mogu dogovoriti te kako će neki od partnera u pregovorima zasigurno otići nekoj drugoj koaliciji.
Oni koji ne mogu naći zajednički jezik u Škorinom savezu su Most i Suverenisti jer je riječ o suprotstavljenim interesnim sferama koje ni Miroslav Škoro ne može spojiti. Stoga su i predsjednik Suverenista, Hrvoje Zekanović, i politički tajnik Mosta Nikola Grmoja, u najnovijim izjavama napomenuli kako pregovori još traju. Očito nitko ne želi popustiti u svojim zahtjevima, osobito kada su svjetonazorska načela u pitanju, a u kojima ove dvije stranke često imaju dijametralno suprotstavljena stajališta.
No, onaj na koje Škoro može računati u Zadru je Moderna demokratska snaga županijskog vijećnika Rudolfa Dvorskog koji je Škoru već podržao i u predsjedničkoj kampanji. Naime, istražujući tko će se sve u Zadru priključiti novoosnovanoj stranci, saznajemo kako je upravo MODES taj koji se priključuje njegovu savezu. Znači li to, međutim, da će se MODES ugasiti ili će s Domovinskim pokretom sudjelovati na svojevrsnoj političkoj platformi?
– Ne, MODES se nikako ne gasi, ali podržavamo ovu priču oko Domovinskog pokreta i to bez fige u džepu, odnosno vrlo otvoreno. Smatramo da je riječ o pokretu koji može donijeti promjene na hrvatskoj političkoj sceni, a detalje toga obznanit ćemo na vrijeme. Ipak, i ovakvim izražavanjem podrške Domovinskom pokretu sve smo jasno rekli, kaže Dvorski kojega smo pak pitali kakve su im šanse da nešto ozbiljno narave na parlamentarnim izborima.
– Šanse su nam iznimno velike i napokon će se dogoditi trenutak u kojemu će jedna politička opcija izazvati tektonske potrese te konačno napraviti promjene kojima su zasad svima puna usta, a ništa nisu napravili. Međutim, mi ćemo odraditi isključivo onu političku priču koja će promjene zaista i donijeti, odnosno riječ provesti u djelo, u što sam sasvim siguran upravo iz dosadašnjih razgovora s gospodinom Škorom i iskustava s njegovim političkim potezima. Dogodit će se trenutak promjena kada će se prijeći s riječi na djela jer je u povijesti bilo previše onih koji su puno pričali o promjenama, a kada su došli na pozicije, nisu ni pokušali nešto napraviti, zaključuje Dvorski.