Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kuliš: Sve što smo zacrtali, uspjeli smo i odraditi na terenu

07.03.2021. 08:17


Trećina posla je obavljena. Tim bi se riječima, makar u šali, najkraće mogla sažeti prekjučerašnja pobjeda Sonik Puntamike nad Zabokom. Naime, sve do petka navečer »Žuti lavovi« su bili jedna od tek tri momčadi koje su ove sezone oba puta napustile parket uzdignutih ruku nakon okršaja s Vlašićevim trupama. Zahvaljujući izvrsnoj igri na otvaranju trećeg kruga HT Premijer lige u toj skupini ostala su još samo dva kluba – Cibona i Gorica. Već je samo otvaranje susreta pokazalo u kojem će se smjeru utakmica odvijati. Puntamičani su od prve minute zaigrali čvrstu i agresivnu obranu i limitirali suparnika na samo 11 poena u prvoj četvrtini. Druga dionica je donijela malo opuštanje »Soniksa« koji su na veliki odmor otišli samo s tri koša prednosti, ali u nastavku smo svjedočili pravom »zelenom uraganu« na koji domaćini nisu imali odgovora.


Presudila treća četvrtina
– Prvo poluvrijeme smo jako dobro odradili, ali se nismo uspjeli odvojiti na desetak razlike, da bismo na kraju primili tricu u zadnjoj sekundi. Plus tri pred ulazak u svlačionice nije pretjerano dobro izgledalo, ali u nastavku smo se posložili. Ušli su neki šutovi koji nam u prvom dijelu nisu ulazili, razigrali smo se u trećoj četvrtini i na kraju uspjeli sačuvati prednost i doći do vrijedne pobjede na neugodnom gostujućem parketu – kazao je nakon utakmice kapetan Sonika Dino Palčić koji je susret završio s 15 poena i deset asistencija na kontu.


Lakše od očekivanog
Pobjeda je tim vrjednija znajući da je ostvarena bez doprinosa trojice bitnih igrača (Vladovića, Petanija i Vručinića) te bez vodstva trenera Hrvoja Vlašića koji je zbog suspenzije preskočio ogled sa Zabokom. U njegovom izostanku momčad je s klupe vodio mladi Stipe Kuliš i odmah došao do važnog »skalpa«.
– Očekivali smo da ćemo za pozitivan rezultat morati naporno raditi svih 40 minuta, ali činjenica je da smo susret u našem smjeru uspjeli odvesti i puno ranije. Određenim taktičkim varijantama smo limitirali jake snage domaćina, a kada smo osjetili da nemaju odgovor na naše ideje – samo smo nastavili voditi utakmicu u željenom smjeru. Zabok je uz Goricu i Cibonu bio jedina momčad koja nas je uspjela pobijediti u prethodna dva susreta i to nam je bio dodatni motiv. Sve što smo zacrtali, uspjeli smo i odraditi na terenu i zasluženo došli do nova dva boda – izjavio je Kuliš.
Puntamičani se trenutno nalaze na petoj poziciji na ljestvici HT Premijer lige s 13 pobjeda i deset poraza nakon 23 odigrana susreta.




Domaćini razočarani prikazanim
Nedjeljna pobjeda nad Zadrom dala je Zabočanima veliki vjetar u leđa te su u žutom taboru očekivali nastavak dobrih igara i nova dva boda za mirniju plovidbu trećim krugom hrvatskog prvenstva. Jesu li poput Ikara domaćini previsoko poletjeli i precijenili vlastite sposobnosti, olakšavši posao Puntamičanima ili je, pak, bila riječ o realnom odnosu snaga pitanje je koje će još dugo mučiti Ivana Tomasa.
– Sonik nas je nadigrao od prve do zadnje sekunde. Razočarenje je tim veće jer smo u nedjelju dobili Zadra u gostima, da bismo odmah potom na domaćem parketu lagano izgubili od Puntamike. Jednostavno nismo bili dovoljno dobri. Čitavu utakmicu smo igrali bez šuta te smo tek u zadnjoj minuti ubacili nekoliko trica, a danas je košarku bez šuta doslovce nemoguće igrati – požalio se Tomas.