Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Na putu Dikla – divlje “kućno” odlagalište

Autor: Teuta Babajko Jamičić

06.04.2009. 22:00
Na putu Dikla – divlje “kućno”  odlagalište


Odjel za komunalno redarstvo Grada Zadra naložio je zadarskoj “Čistoći” da sanira divlje odlagalište. Fantela očekuje da će to biti učinjeno kroz nekoliko dana


Problem divljih  odlagališta s kojim se u  većem ili manjem opsegu  susrećemo u gotovo svim zadarskim gradskim kvartovima, nije zaobišao ni Brodaricu. Naime, uz samu prometnicu Put Dikla, u šumici  kod teniskih terena, nedavno se pojavilo divlje odlagalište, uglavnom kućnog  otpada. Svega tu ima: različitih madraca, zavjesa,  namještaja, odjeće i  obuće…, čini se da je u šumici na Brodarici odlagao svatko komu je to palo na pamet.
Divlje odlagalište na Putu  Dikla nije nepoznanica ni  Odjelu za komunalno redarstvo u Gradu Zadru, koji je  već izdao nalog za saniranje.  Prema riječima Ede Fantele,  voditelja gradskog Odjela za  komunalno redarstvo, situacija je problematična jer je  odlagalište nastalo na privatnom terenu koji ima više  vlasnika. Kako vlasnici ne  vode računa o spomenutom  terenu u neposrednoj blizini  teniskih terena, Odjel za komunalno redarstvo Grada  Zadra naložio je zadarskoj  “Čistoći” da sanira divlje  odlagalište. Fantela očekuje  da će to biti učinjeno kroz  nekoliko dana.