Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Osnovnoškolci iz Smiljevca prvaci malonogometnog turnira

Autor:

06.04.2009. 22:00
Osnovnoškolci iz Smiljevca prvaci malonogometnog turnira

Foto: Sebastian GOVORČIN



Cilj nam je policiju približiti djeci, da djeca ne zaziru od nas i obrate nam se ukoliko imaju neki problem. U posljednje vrijeme izražen je problem maloljetničkog nasilja, iako još uvijek ne toliko u Zadru koliko u ostatku Hrvatske, što znači da zadarska policija obavlja dosta dobar posao, kaže Miočić
U dvorani OŠ  Poličnik u utorak je organiziran  uskrsni malonogometni turnir  “Policija u zajednici” koji je  organizirala II. policijska postaja. Na turniru su se natjecali učenici iz 13 osnovnih  škola iz cijele županije, a najbolji su bili učenici iz Smiljevca, Poličnika i Galovca.  Najbolji strijelac bio je Filip  Komforta iz OŠ Smiljevac koji  je osvojio prvo mjesto, najbolji  igrač Stipe Zdrilić iz OŠ Poličnik, a golman Anđelko  Meštrović iz Smiljevca. Načelnik II. policijske postaje Ivan  Miočić rekao je kako je ovaj  turnir organiziran već treću  godinu zaredom tako da se  može reći da je tradicionalan.
– Kvartovski policajci u dogovoru s matičnim školama  organiziraju ekipe. Tako da su  kontakt policajci iz Bibinja,  Sukošana, Arbanasa i Stanova doveli svoje škole, a u onim  mjestima gdje nema kontakt  policajaca poslali smo druge  policajce i sada je ovdje 13  škola, kaže Miočić dodajući  da su uz potporu sponzora  pripremili nagrade za svu djecu, a najbolje će proći oni s  prvim, drugim i trećim mjestom.
Uz malonogometni turnir  policija je i educirala djecu o  svom radu, tako su pripadnici  raznih policijskih postrojbi  djeci objašnjavali koji je  njihov posao, kako ga rade, a  djelatnici protueksplozivne jedinice pokazali su im i mine.
– Djeci smo pokazali sve  rodove policije. Ovdje su interventni policajci, biciklisti,  motoristi, protueksplozivna  jedinica s psom i naravno kontakt policajci. Cilj nam je policiju približiti djeci, da djeca  ne zaziru od nas i obrate nam  se ukoliko imaju neki problem. U posljednje vrijeme  izražen je problem maloljetničkog nasilja. U Zadru još  uvijek nemamo problema, kao  u ostatku države, što znači da  Zadarska policija obavlja dosta dobar posao, kaže Miočić  dodajući da se djeca bez  straha trebaju obratiti kontakt  policajcu s povjerenjem.
– Potrebno je napomenuti  da nam je jedan od ciljeva u  krajnjoj instanci i regrutiranje  mladih snaga, policajaca i inspektora, rekao je Miočić napominjući kako će oni uskoro  u mirovinu, a mladi neka rade.