Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Sagadin: Srcem smo dobili utakmicu

Autor: Roman Morović

06.04.2009. 22:00
Sagadin: Srcem smo  dobili utakmicu

Foto: Zvonko KUCELIN



Uložili smo mnogo srca, mnogo želje i mogu samo čestitati svojim igračima. U prvom poluvremenu igrali smo briljantno u svim fazama igre, a u drugom pametno, kazao je Sagadin
Zadar je odigrao veliku utakmicu. Prava momčadska pobjeda, upravo onakva kakvu su uoči utakmice priželjkivali igrači i navijači Zadra. Iako bez Roka Stipčevića, svaki igrač dao je svoj doprinos da nadomjesti njegovo neigranje i to je na kraju rezultiralo pobjedom. Boisa je odigrao maestralno prvo poluvrijeme, Perić i Gečevski već su po običaju vukli ostatak momčadi, Farmer i Rančić pogodili su kad je trebalo, a Prostran i Car dobro su odradili posao na poziciji razigravača. Sve je sinoć za Zadrane funkcioniralo onako kako treba i momčad Zmage Sagadina vratila se u utrku za prvo mjesto na tablici lige za prvaka.
– Prije ove utakmice bili smo u zaista teškoj situaciji. Na nama je bio veliki pritisak, imali smo mnogo problema, a tu prije svega mislim na ozljedu Stipčevića. I ja sam se mislio kako ćemo nadoknaditi njegov izostanak i, kao što ste vidjeli, uspjeli smo. Fokusirali smo se najviše na obranu i skok, a cilj nam je bio prije svega ne dopustiti Ciboni da se razigra i dobiti skok. Uložili smo mnogo srca, mnogo želje i mogu samo čestitati svojim igračima. U prvom poluvremenu igrali smo briljantno u svim fazama igre, a u drugom pametno. Imali smo malu krizu početkom posljednje četvrtine, no iz te krize smo izišli i na kraju došli do više nego zaslužene pobjede. Konačna valorizacija pokazuje da je Zadar danas bio za klasu bolji od Cibone. Ipak, ova nas pobjeda ne smije zavaravati, to je samo jedna utakmica i ja želim da mi što češće igramo ovako dobro kako smo igrali danas – istaknuo je Sagadin nakon utakmice.
Trener Cibone Velimir Perasović mogao je samo čestitati Zadru na zasluženoj pobjedi, a utakmicu je analizirao ovako.
– Čestitke Zadru na zasluženoj pobjedi koju su izborili sa puno srca i puno želje, a upravo je to ono što je nama nedostajalo naročito na početku utakmice. Mislim da je ta energija koju su oni uložili u utakmicu bila personificirana kroz igru Vladimera Boise koji je u početku potpuno dominirao utakmicom. Već na startu je imao sedam napadačkih skokova koji su nas potpuno izneredili i razbili nam ritam igre. Moja momčad nije bila na nivou kakav zahtjeva ovakva utakmica i zasluženo smo izgubili. U završnici smo se pokušali vratiti zonskom obranom ali smo u posljednjih pet minuta primili dvadeset koševa što je jednostavno nedopustivo. Pred nama je dug put povratka do igre kakvu smo imali prije nekih mjesec dana – kazao je Perasović.
Iako je tokom igre bilo odreženih pritužbi na suđenje ni Perasović ni Sagadin nisu željeli komentirati odluke sudačke trojke.
 


Odličan Toni Prostran


Osim atraktivnih akcija i zakucavanja ono što u pravilu najviše podiže  atmosferu u zadarskoj dvorani su koševi “zadarske dice”. U više je  navrata to sinoć napravio mladi Toni Prostran koji je utakmicu završio sa 12 poena (2 trice) i tri skoka uz solidni obrambeni učinak.
– Prostran je od prvoga trenutka kada sam ja došao na klupu Zadra uvijek  dobivao minutažu ali je imao točno ciljane zadatke. Danas je pokazao  mnogo srca, želje i volje pa i par poteza koji su oduševili. Ja sam s njim  zadovoljan, ali ima još puno prostora za napredak i nadam se da ćemo mic  po mic u njemu dobiti pravu zamjenu za Roka. Moram pohvaliti i Marka Cara  koji je na početku odigrao fantastičnu obranu i bio je član te startne petorke  koja je zapravo napravila početnu razliku i najveći posao u ovoj utakmici –  pohvalio je Sagadin svoje pričuvne playmakere na kojima je sinoć bio veliki  pritisak budući da nije bilo Roka Stipčevića.