Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Tradicionalno okupljanje ninskih glazbenika

Autor: Branko Božić

06.04.2010. 22:00
Tradicionalno okupljanje ninskih glazbenika


Obilježavanju završetka Velikog tjedna i blagdana Uskrsa pridružili su se i ninski tamburaši, članovi KUD-a “Branimir”. Oni su u ponedjeljak navečer u prepunoj ninskoj crkvi Sv. Ambroza održali cjelovečernji koncert, koji su zajednički organizirali vodstvo KUD-a s predsjednicom Marijom Dejanović i Ured ninskog dekanata s don Šimom Kevrićem.
Brojne okupljene Ninjane i njihove goste, koji su se s radošću odazvali na poziv organizatora toplim je riječima pozdravila čelnica KUD-a Marija Dejanović.
Ona je istaknula da je ovaj koncert šesnaesto po redu tradicionalno uskrsno okupljanje ninskih glazbenika i njihovih sugrađana, dodavši da je ovo također prigoda da se od sveg srca uputi zahvala bivšem učitelju i voditelju ninskih tamburaša prof. Andreju Jakušu, prof. Grozdani Klarić, mladoj i nadarenoj sadašnjoj dirigentici Ivani Bureli kao i nadžupniku don Šimi Kevriću i Katedralnom zboru Sv. Marcela. Dejanović je također govorila o značenju priznanja koje je grad Nin dobio za destinaciju izvrsnosti te doprinosu ninskih tamburaša u svemu tome kroz nematerijalnu kulturnu baštinu.
Koncert je otvoren prigodnom uskrsnom skladbom “Gospodin slavno uskrsnu”. Uslijedile su i ostale čuvene skladbe “Uskrsnu Isus doista”, “Ostani s nama”, “Radujte se kršćani”, “Krist na žalu”, “Kraljice neba raduj se”…