Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Intradama 25. rođendan čestitao i Thomspon

06.04.2011. 22:00
Intradama 25. rođendan čestitao i Thomspon


Dupkom ispunjena dvorana Krešimira Ćosića na Višnjiku sinoć je dočekala klapu “Intrade” povodom proslave 25 godina njihova postojanja. Intrade su koncert otvorile s “Burom dalmatinskom”, pjesmom sa svog najnovijeg albuma “Zora bila”.
Vidno raspoloženi članovi klape svojoj zadarskoj publici iznjeli su niz svojih hitova počevši od “Ane moje”, druge skladbe te večeri koja je vrlo brzo naišla na odobravanje publike. “Intrade” su potom zapjevale i na kartu ljubavi, a emocija nije nedostajalo i u čuvenom duetu s Ivicom Sikirićem Ićom “Ribar sam stari”.
Program je tijekom večeri vodio Gordan Kurtović  koji je iskoristio prigodu da svakog člana klape predstavi poimenice. Tako je Tomislava Bralića predstavio kao sina jedinca, a Davora Petrovića kao onog koji je “kriv za sve dobro i loše na koncertu, jer em je rođen u Splitu, a u Zadru živi u Šibenskoj ulici”.
 Za višesatni rođendanski koncert bili su najavljivani i brojni gosti. Tako je tijekom večeri u dvorani bio viđen Marko Perković Thompson, a tijekom večeri izmjenjivali su se poznati hrvatski zabavnjaci, Zorica Kondža, Hari Rončević, potom i Vinko Coce, koji se uspio našaliti na svoj račun, govoreći “Ne možete toliko platit koliko ja mogu janjaca poist”. S Draženom Žankom Intrade su izvele, kako je rekao Bralić, najljepšu domoljubnu pjesmu “Od stoljeća sedmog”. Dirljiv trenutak bila je i javna prošnja jedne Zadranke na pozornici.
Finale je bilo ipak gostovanje Marka Perkovića Thompsona, čiju su pjesmu “Vjetre s Dinare” s članovima Intrada otpjevali i svi posjetitelji. Za kraj su u svoj repertoar Intrade ubacile Ivčićevu “Kalelargu”, čime su zaokružile nadasve uspješan koncert na zadarskom Višnjiku.