Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Selin: I za mene je ovo iznenađenje

06.04.2012. 22:00
Selin: I za mene je ovo iznenađenje


Marko Selin sigurno je veliko iznenađenje kao trenersko rješenje na klupi Sonik-Puntamike. Pogotovo jer se  radi o vjerojatno najmlađem treneru na klupi jednog  hrvatskog prvoligaša. S 26 godina Selin je s klupe  juniora Sonik-Puntamike, s kojima je ostvario lani ulazak u poluzavršnicu PH, ubačen u “vatru” seniorskog  izazova od strane Uprave te će biti zanimljivo kako će  izgledati njegov debi u utorak kada u Jazine dolazi  sinjski Alkar.
– I za mene je ova odluka Uprave bila pomalo iznenađenje, iako je to nakon odluke da se novi trener traži  unutar kluba bilo najlogičnije rješenje pošto sam bio  dvije sezone trener juniora. Odmah sam se primio posla, odradio večernji trening sa igračima te sam kod njih  vidio motivaciju i svjesnost teške situacije u kojoj se svi  nalazimo. S druge strane, još nije ništa izgubljeno, jer  ovisimo o sebi samima. Imamo četiri domaće utakmice  u sljedećih šest kola te bi s tim pobjedama bili sigurni  od ispadanja.
Hoće li se dogoditi neke promjene na tehničko-taktičkom planu?
– Nema potrebe, jer je momčad zahvaljujući bivšem  treneru odlično utrenirana. Nije uopće problem u tome  već da se momčad našla u nekom grču nakon serije  poraza nego ih jednostavno treba prodrmati i razbuditi  kako bi počeli davati ono što oni zapravo mogu. Čak  momčad nije ni igrala toliko loše koliko rezultati to u  posljednje vrijeme govore. Dogodio se jedan splet nesretnih okolnosti, više utakmica je ove sezone izgubljeno  u posljednjim minutama te je očito ušla nesigurnost u  glave igrača. Nadam se da će u utorak protiv Alkara taj  grč nestati i da ćemo s tom pobjedom popločati put ka  ostanku u ligi – zaključio je Selin.