Dr. Zlatko Kožar dao otkaz u ZHM-u i otvorio ambulantu u Murvici

Slika korisnika admin

Dr. med. Zlatko Kožar, šef ispostave Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije u Poličniku te predsjednik Stručnog vijeća i  Povjerenstva za prometne nesreće, napustio je ovu županijsku ustanovu  i jučer u zgradi Društvenog doma Murvica otvorio ordinaciju opće/obiteljske medicine. 

- Osobno sam dao otkaz i krenuo samostalno u posao. Rad u ordinaciji  obiteljske medicine je istinski izazov, rekao je 32-godišnji Kožar izbjegavajući pritom odgovore o mogućim drugim razlozima odlaska iz ove  županijske ustanove.

Naime, posljednjih mjeseci županijski Zavod za hitnu medicinu u žiži  je interesa javnosti i često na naslovnicama medija. Poznato je kako je  većinskom odlukom članova Upravnog vijeća smijenjena ravnateljica  Davorka  Krnčević. Vijeće je potom poništilo i natječaj za novog čelnog  čovjeka ove županijske ustanove jer niti jedan od šestorice kandidat nije  udovoljio kriterijima natječaja, a u tijeku je drugi natječaj. Privremeni  ravnatelj dipl. oec. Mirko Erstić ima pune ruke posla.

Peticija za ostanak

Jedan od prvih imena županijskog Zavoda za hitnu medicinu, iako samozatajan, dobro je poznat javnosti. Radi se o vrsnom stručnjaku koji je  u protekle dvije godine bio čovjek od velikog povjerenja ravnateljice  Krnčević. Od samog početka rada županijske ustanove, obnašao je niz  dužnosti.

A o kakvom se čovjeku radi dovoljno govori slučaj od prije dvije godine  u Slunju, gdje je u Domu zdravlja više od tri godine bio liječnik obiteljske  medicine. Stanovnici tog kordunskog grada oduševljeni njegovim radom  potpisivali su peticiju kojom su tražili da njihov omiljeni, mladi liječnik  promijeni odluku i ne napušta svoje radno mjesto i grad. Međutim, dr.  Kožar je odabrao Zadar i Zavod za hitnu medicinu.

Kao šef ispostave županijskog Zavoda za hitnu medicinu u Poličniku,  dužnost koju je obavljao od otvaranja početkom 2013., ostat će u  sjećanju kao liječnik koji je preko mobitela koordinirao porod u osobnom automobilu kod Masleničkog mosta. Početkom rujna protekle godine peto dijete obitelji iz Obrovca odlučilo je da neće čekati dolazak u  rodilište pa je otac obitelji uz stručne, mobitelske upute dr. Kožara iz vozila hitne pomoći Poličnik koja im je kretala ususret, uspješno porodio  suprugu.

Ambulanta u Murvici

Bilo kako bilo, Zavod za hitnu pomoć je izgubio perspektivnog  stručnjaka, a žitelji Murvice i šireg okruženja su dobili ambicioznog liječnika i nakon 30-ak godina novu ambulantu u zgradi Društvenog doma, odmah do stomatološke ordinacije. Dr. Kožaru tek treba dovoljan  broj upisanih pacijenata  jer na rad specijaliste obiteljske medicine danas  utječe mnogo faktora, od Ministarstva zdravlja, HZZO-a i lokalne zajednice do pacijenata.

- U takvoj situaciji jednostavno moram organizirati svoj rad na što bolji, funkcionalniji i učinkovitiji način, optimističan je Kožar.

U liječničkom timu Ustanove za zdravstvenu skrb Kožar, još je i Lucija  Alvir, medicinska sestra koja je dosad radila u Domu za odrasle osobe  Zemunik.

-  Dinamično vrijeme provedeno u županijskoj ustanovi sad je iza mene, okrenut sam novom radnom izazovu. Vjerujem u uspjeh ove prigradske ambulante, poručio je dr. Zlatko Kožar.

 

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)