"Vrati se, Olivere, vrati se...!"

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV

Stari morski vuk, Oliver Dragojević, svojim je nastupom u  zadarskom Arsenalu u nedjelju navečer još jednom oduševio Zadrane i  goste koji su u naš grad došli provesti uskrsne blagdane.

Nakon uvodnog pozdrava koji je u prepunom Arsenalu dočekan ovacijama Oliver je sjeo za klavir i uz prateći bend Dupini prvo zapjevao  romantičnu i pjevnu "Moju ljubav", a onda nastavio nizati hitove "Lipa  moja", "Magdalena", "Stine", "Tko sam ja da ti sudim", "Što to bješe  ljubav", "Trag u beskraju", "Moj lipi anđele", "Bez tebe", "U ljubav vjere  nemam", ali i legendarnu "Nadalinu", "Skalinadu", "Oprosti mi pape"  te Zadranima srcu priraslu "Večeras je naša fešta". Koncert je trajao gotovo tri sata, a Zadrani svih generacija koji su ispunili Arsenal do zadnjeg mjesta nisu se libili pokazati koliko uživaju u stihovima glazbene  legende prepoznatljivog baršunastog glasa s više od 45 godina iznimno  bogate i uspješne karijere iza sebe. Stoga je sasvim očekivan bio i težak  rastanak. "Vrati se, Oliver, vrati se..." orilo se nakon što je Morski vuk  napustio binu oprostivši se od drage mu zadarske publike. Kako  obožavatelji nisu odustajali, Oliver i dupini vratili su se na binu što je  publika nagradila ovacijama i gromoglasnim aplauzom.

Oliver je posljednji put u Arsenalu nastupio prije svega par mjeseci  uz brojne druge, mahom dalmatinske zvijezde. Tad je uz glazbenu  došla do izražaja i njegova karakterna veličina. Na humanitarnom koncertu Oliver je zapjevao zadarskom berekinu, Vedranu Ivčiću. Publika  ga je, baš kao i na ovogodišnjoj uskrsnoj večeri, dočekala s  oduševljenjem te od početka do kraja otpjevala zajedno s njim otpjevala svaku njegovu pjesmu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno