Tvornica u Polači, vrijedna tri milijuna eura, zaposlit će dvadesetak ljudi

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Veliki i vrlo značajan dan za Općinu Polača, direktor tvrtke Lasselsberger-Knauf d.o.o. Željko Pecak i načelnik Viktor Prtenjača potpisali su Ugovor o gradnji pogona za proizvodnju žbuke, mortova i fasada.

- Nova tvornica gradit će se na prostoru u vlasništvu tvrtke Mineral IGM d.o.o., na izlazu iz Polače u pravcu Benkovca, na temeljima bivše tvornice vapna koja se do temelja ruši, kazao je Viktor Prtenjača.

Vrijednost projekta je oko tri milijuna eura ili oko 23 milijuna kuna, a u tvornici će na jesen posao naći u početku 11 novih djelatnika, pretežito s područja općine.

- Nakon dugih pregovora o izboru lokacije za gradnju nove tvornice uspjeli smo uvjeriti investitore o svim prednostima gradnje. Naime, na prostoru općine Polača aktivno posluju tri kamenoloma, sva tri su spremna staviti se u funkciju za potrebnu sirovinu u procesu proizvodnje, rekao je Prtenjača.

Pritom naglašava kako je ovo još jedan dokaz temeljnog strateškog plana pristupa u korištenju prirodnih resursa koje se stavljaju u funkciju stvaranja novih ekonomskih vrijednosti i doprinosi novom zapošljavanju.

- Moram naglasiti da nam je otvaranje novih radnih mjesta temeljna odrednica rada i prioritet pa stoga raduju uspjesi naših investitora i poduzetnika, govori Prtenjača.

Drago mu je, kaže, kada se jedna mala općina uvrsti na kartu općina Hrvatske koje otvaraju nova radna mjesta i privlače ozbiljne investitore.

- I dalje ćemo ulagati sve napore kako bi se privuklo što više investitora, jer Polača svojim geografskim položajem, na pola puta između autoceste u Benkovcu i mora u Biogradu, pruža niz mogućnosti i pogodnosti za ulaganje, tvrdi Prtenjača.

Poduzeće Lasselsberger-Knauf iz Đurđevca je kćer Lasselsberger i Knauf koncerna koji na tržištu proizvoda i sirovina raspolažu iskustvom primjene istih već više desetaka godina.

- Našim partnerima nudimo gotove, tvornički pripremljene građevinske materijale iz sustava žbuka, mortova, fasada, estrisa i ljepila najveće kvalitete s određenim sistemima i pratećom uslugom, naglasio je direktor Željko Pecak iz Svetog Ivana Zeline, dodajući kako će godišnje proizvoditi 40-ak tisuća tona gotovih proizvoda s mogućnošću povećanja do 80 tisuća tona.

- Pored velikog Lasselsberger-Knauf pogona u Đurđevcu za gradnju nove, sestrinske tvornice s modernom tehnologijom u Polači, odlučili smo se zbog dostupnosti sirovine i razvojnog potencijala Zadarske županije, poručio je Pecak.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno