Od 8. travnja kreće isplata uskrsnica umirovljenicima.

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Uskrsnice za umirovljenike
Od sutra kreće isplata uskrsnica umirovljenicima

U ponedjeljak Grad Zadar kreće s isplatama uskrsnica umirovljenicima  za što je u Proračunu za 2019. godinu osiguran iznos od 950.000,00 kuna, a pojedinačni iznos uskrsnice iznosi 200,00 kuna.

Socijalnim programom Grada Zadra za 2019. godinu, a sukladno Odluci o socijalnoj skrbi,  planirana je isplata jednokratnih novčanih pomoći umirovljenicima. Sukladno odredbama tog programa, uskrsnice će dobiti svi umirovljenici s  prebivalištem na području grada Zadra, koji su ostvarili staž osiguranja u RH, a čija mirovina ne prelazi iznos od 2.000,00 kn.

Hrvatska pošta Zadar izvršit će dostavu uskrsnica svim umirovljenicima na kućnu adresu (ukoliko se dostava  ne izvrši na ovaj način, uskrsnice će se moći preuzeti na šalterima HP – Hrvatske pošte, u ulici Zrinsko-Frankopanska 8, Zadar), osim onim umirovljenicima koji su dio mirovinskog osiguranja ostvarili  u Republici Hrvatskoj, a dio u inozemstvu (korisnici mirovina priznatih primjenom međunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju). Ta skupina umirovljenika pravo na uskrsnicu ostvarit će dolaskom u UO za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Zadra s dokazima da im iznos obiju mirovina zajedno ne prelazi iznos od 2.000,00 kn.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (2 glasova)