Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Formirana zadarska Postrojba civilne zaštite

07.04.2020. 08:43


Koronavirus svima je poremetio svakodnevnicu – mnogi više ne mogu otići na posao, zabranjena su okupljanja većeg broja ljudi, u trgovine se ulazi samo u određenom broju, ne smije se otići iz jedne općine u drugu… Velik broj ljudi se pridržava ovih pravila, ali ima onih koji pravila pokušavaju zaobići. Zbog održavanja reda, uz policiju je ovih dana aktivirana i Postrojba civilne zaštite za opće namjene u čijem sastavu su pretežno djelatnici gradskih komunalnih društava (Obale i lučice, Odvodnja, Čistoća i dr.).
Postrojba se sastoji od 30 djelatnika i podijeljena je u tri grupe koje rade naizmjenično. Doznajemo kako oni pomažu u karantenama na području grada, ali će i pružati podršku policiji na kontrolnim točkama pri kontroli propusnica.
Inače, doznajemo, kako je tijekom cijelog ovog vremena trajanja novih pravila ponašanja i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, prometno i komunalno redarstvo aktivno u provođenju nadzora nad provedbom odluka, kako u dijelu zabrane rada ugostiteljskih i drugih djelatnosti, tako i u nadzoru nad, u ovom trenutku, neprihvatljivim okupljanjem građana.
– Na svakodnevne obveze temeljem prijava građana reagiramo u roku odmah. Organizirali smo rad redarske službe u smjenama, radnim danom i vikendom. Podijeljeni smo u dvije grupe sukladno preporuci Stožera. Svojim postupanjem stalno nastojimo biti na usluzi građanima: mišlju, riječju i djelom, ističu nam u UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša.