Formirana zadarska Postrojba civilne zaštite

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Kao pomoć u nadzoru odluka Stožera
Zadarski list/Arhiva
Komunalni redari aktivni su u provođenju nadzora zabrane rada ugostiteljskih i drugih djelatnosti

Koronavirus svima je poremetio svakodnevnicu - mnogi više ne mogu otići na posao, zabranjena su okupljanja većeg broja ljudi, u trgovine se ulazi samo u određenom broju, ne smije se otići iz jedne općine u drugu... Velik broj ljudi se pridržava ovih pravila, ali ima onih koji pravila pokušavaju zaobići. Zbog održavanja reda, uz policiju je ovih dana aktivirana i Postrojba civilne zaštite za opće namjene u čijem sastavu su pretežno djelatnici gradskih komunalnih društava (Obale i lučice, Odvodnja, Čistoća i dr.).
Postrojba se sastoji od 30 djelatnika i podijeljena je u tri grupe koje rade naizmjenično. Doznajemo kako oni pomažu u karantenama na području grada, ali će i pružati podršku policiji na kontrolnim točkama pri kontroli propusnica.
Inače, doznajemo, kako je tijekom cijelog ovog vremena trajanja novih pravila ponašanja i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, prometno i komunalno redarstvo aktivno u provođenju nadzora nad provedbom odluka, kako u dijelu zabrane rada ugostiteljskih i drugih djelatnosti, tako i u nadzoru nad, u ovom trenutku, neprihvatljivim okupljanjem građana.
- Na svakodnevne obveze temeljem prijava građana reagiramo u roku odmah. Organizirali smo rad redarske službe u smjenama, radnim danom i vikendom. Podijeljeni smo u dvije grupe sukladno preporuci Stožera. Svojim postupanjem stalno nastojimo biti na usluzi građanima: mišlju, riječju i djelom, ističu nam u UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno