Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Radovi na krovištu školske zgrade u Parku Vladimira Nazora

07.04.2020. 08:59


U sklopu energetske obnove zgrade u Parku Vladimira Nazora, u kojoj su smještene Gimnazija Jurja Barakovića, Gimnazija Vladimira Nazora, Škola za primijenjenu umjetnost i dizajn, te srednja Grafička škola, počelo je od sredine ožujka i uređenje krovišta, kako je potvrdio Rade Šimičević, ravnatelj gimnazije Vladimira Nazora.
– Riječ je o europskom projektu koji košta 5,5 milijuna kuna. Zadarska županija kao osnivač dala je pristanak za ovu vrijednu investiciju u kojoj sudjeluje s 1,5 milijuna kuna, dok preostali dio iznosa obnove pokriva Europski fond u iznosu od 80%, rekao je Rade Šimičević, ravnatelj Gimnazije Vladimira Nazora.
Radovi koji su započeli prije dvije godine, neovisno o koronakrizi, nastavili su se i dalje, te se predviđa i njihov završetak u lipnju ove godine, ako bude sve išlo po planu.
– Što se tiče unutarnjeg uređenja i toplinske izolacije, završeni su 2. i 3. kat zgrade i sada je u planu urediti preostala dva kata gdje su smještene Škola za primijenjenu umjetnost i dizajn, te Gimanzija Jurja Barkovića, istaknuo je ravnatelj Šimičević dodajući kako se trenutno radi i na obnovi krovišta koje se nije mijenjalo od 50-ih godina prošlog stoljeća.