Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

RAVNATELJ ONLINE Svetko Perković: “Ključna je komunikacija između učenika i njihovih predmetnih nastavnika”

07.04.2020. 17:30


Ravnatelj Pomorske škole, Svetko Perković danas se preko Facebooka i Youtube kanala obratio roditeljima i učenicima škole, nakon čega je i odgovarao na sva postavljena pitanja u komentarima, ali i na ona koja dobio putem chata tijekom javljanja u živo.
Ovom prigodom, ravnatelj je prvo ukazao na brigu i potrebu zaštite zdravlja zbog aktualne koronakrize, ali se i dotaknuo svih onih tema koje se tiču provođenja nastave u vrijeme koronavirusa, te je objasnio da i učenici koji imaju negativne ocjene mogu ih ispraviti i u ovakvom vidu nastave.
– Gradivo će se reducirati i bit će primjereno uvjetima u kojima se nalazimo te će lakše dobiti ocjene, ali je komunikacija između učenika i njihovih predmetnih nastavnika ključna, poručio je Perković, pojasnivši kako će učenici moći ispraviti svoje ocjene, ali jedino uz angažman i u dogovoru s nastavnicima kako bi im predmetni nastavnik mogao prilagoditi gradivo za određenu ocjenu, pojasnio je ravnatelj.
Što se tiče ekskurzije i maturalnog plesa, od toga neće biti ništa s obzirom na koronakrizu, koja bi prema procjeni ravnatelja mogla potrajati i do kraja školske godine, ali je ovom prigodom Perković ipak ohrabrio maturante što se maturalnog plesa tiče koji će se organizirati po završetku ovih mjera izolacije.
– Nikada se nije dogodilo da su maturanti iz ove škole izašli bez maturalne zabave, tako da se to neće dogoditi ni sa ovogodišnjim maturantima, poručio je Perković, te je objasnio kako će se maturalni ples održati kad završi kriza s koronavirusom, a da će se za termin koji može biti i u listopadu ili u prosincu za sv. Nikolu naknadno dogovoriti, poručio je Perković.
Osim službenih pitanja koja se tiču nastave, bilo je i onih neformalnih u kojima se ravnatelja pitalo ima li za njega neka generacija koja mu je posebno draga.
-U ovoj sam školi više od 30 godina i svaka mi je generacija ostavila trag, rekao je ravnatelj te je dodao kako ga danas posebno raduje kada vidi nekadašnje učenike koji i nisu baš briljirali dok su sjedili u školskim klupama, a da su danas na zavidnim položajima do kojih su došli radom, učenjem i ulaganjem u sebe, ponosno je poručio Perković.
Na kraju svog obraćanja, ravnatelj je poručio kako stoji na raspolaganju roditeljima i učenicima za sva eventualna pitanja, nejasnoće ali i konstruktivne prijedloge u želji da se ova školska godina okonča što je bolje moguće.